Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

V.u naplója


ánya [100462 AL], gazdája V.u
2009-11-27

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/100462
2009-11-27

Ez mekkora jó:D wo o o o o ooooo.. gooooneee
http://www.youtube.com/watch?v=5E81B0408YU&feature=channel

ezt nemhiszemel^^ régen ugye néztem a 7. mennyországot..és volt egy rész,amikor a ruthie énekelt egy számot.. és ez volt az:D gondolom nem az ő számuk eredetileg v hát nemtudom, de tökjó:D
http://www.youtube.com/watch?v=2fP6stp_-nI&feature=channel


A legbugisabb számok (eddig):
Bullet Soul
http://www.youtube.com/watch?v=4JOp9SGKi9k&feature=channel

Mess of me http://www.youtube.com/watch?v=e2kxGnoOYeM&feature=related

The Sound
Resurrect me


Ez pedig a legszebb lassú éppen. The Cure for Pain

most mégis egy másikból idézet:
I'm gonna miss you
I'm gonna miss you when you're gone
She said, "I love you"
I'm gonna miss hearing your songs

And I said, "Please"
Don't talk about the end
Don't talk about how every little thing goes away

She said, "Friend,
All along-
Thought I was learning how to take
How to bend not how to break
How to live not how to cry
But really
I've been learning how to die
I've been learning how to die"

-
So I arrive
At the conclusion
Love isn't made
Love doesn't sell or pay
But we buy
And sell our love away




Egy csomó olyan videó van fent,amin csak beült egy kávézóba, és a földön ülve gitározott a Széken ülő közönségnek.. voltak kb 20-30an, úgyh főleg tökjó lehetett. nem hiszem, hogy ilyet sokan csinálnának. Csomó számuk van, de még ahhoz is fáradt vagyok, hogy az összeset végighallgassam. Egyszer jöhetnének ide is.

A két Foreman tesó és Chad közös zenei próbálkozásaként 1996-ban még Chin Up néven találkozunk velük. San Diegoból indulnak, és nagyon varázslatos pályát futnak be. 1997-ben a re:Think Records leszerződik velük és kiadja első három albumukat. Ezek közül a Learning to Breathe éri el a legnagyobb sikert, a RIAA aranylemezzel, a zenei szakma Grammy-jelöléssel (Legjobb Rock Gospel) jutalmazza.
2002-ben megtörténik a mainstream felé az áttörés, az A Walk To Remember (Séta a múltba) című film készítői direkt a Switchfootot szeretnék a filmzenéhez.

2003-ban (az egyébként turnékon 2000 óta már javában zenélő) Fontamillas billentyűsként a stúdióban is csatlakozik a csapathoz, első nagykiadós (Columbia) sikerüket ekkor érik el a The Beautiful Letdown albumukkal, melyen a szintik elektronikusabb hangzást adnak a jellemzően Switchfoot dallamokhoz. 2005-ben dupla-platinum, öt Dove Award jelölés, ebből négyet el is visznek.

Még 2005-ben csatlakozik (a 2003 óta velük turnézó) Shirley a stúdióban is, így ebben a végleges felállásban adják ki a korábbinál súlyosabb, komorabb, gitárcentrikusabb Nothing Is Sound lemezüket. A Billboard Top200 Album listáján 3. helyet értek el vele, nem rossz teljesítmény!

2006 Karácsonyán látta meg a napvilágot legutóbbi albumuk az Oh! Gravity., mely a Billboard 18. helyén indult, és az iTunes letöltési listáján stabil 1. helyet birtokolt.

2007-ben Jon bejelentette, hogy a következő albumukat saját label alatt jelentetik meg, és ezzel egy időben egy indie kiadó is megkezdte pályafutását: ez a lowercase people records (igen, szándékosan csupa kisbetűvel - hogy miért, arról lásd kicsit később). Jó eséllyel 2008 tavaszán-nyarán várható új lemez.

A törődő banda:
A szcénában népszerű bandák közül talán a Switchfoot az egyik, amelyik a legtöbb jószolgálati tevékenységet végzi, támogatja: To Write Love On Her Arms, Invisible Children (az észak-ugandai polgárháborúkban kisemmizett gyermekeken segítő nonprofit), Habitat for Humanity (menedékházakat építő szervezet), Keep A Breast Campaign (mellrák kampány), ONE Campaign (Bono által alapított jószolgálati szervezet), DATA (szintén Bono által alapított Afrika-segítő szervezet). Saját alapítású a lowercase people, melynek célja a harmadik világban élő "kisbetűs emberek" megsegítése. Szintén saját szervezkedés az évente megrendezett Switchfoot Bro-Am jótékonysági szörfverseny és koncert San Diegoban. Ezek mellett nagy támogatói két zenészek-a-zenészekért márkának, büszkén hordják Atticus és Macbeth cuccaikat. Koncertjeiket nagyon alacsony díjjal vállalják, így biztosítva az alacsony jegyárakat és a nagyobb létszámú közönséget. Nem ebből akarnak villát venni maguknak. ;)

Jon zsenialitását és emberiességét talán csak Bonoval és az Anberlin Christian-jével lehet egy lapon említeni. Szövegei nagyon őszinték, meghatóak, a srácok pedig zeneileg felejthetetlent alakítanak. Aki szereti az Anberlint, az semmi esetre se hagyja ki az életéből a Switchfootot. És ha már arra jár, vessen egy fülelést Jon Foreman magánmunkásságára (myspace) is. Érdemes. Nagyon közvetlen ember, odaát simán megeshet, hogy koncert után este melletted suhan el gördeszkán, gitárral a kezében, hogy aztán egy kávézóban a padlón ülve, kis vidám kör közepén zenélgessen... Vagy esetleg épp a társaságodban ugrik át egy autót, hogy aztán a parkban a gitárod kölcsönkérve énekelgessen egyet. ;)

Jon 2001-ben a Les Paul Horizon díjat kapta, mint a legígéretesebb gitáros. 5 évvel később a Switchfoot élő legendákkal együtt játszott Paul bácsi 90 éves születésnapi buliján.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat