Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Edit naplója


Lavors [243193 AL], gazdája Edit
2015-08-21

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/243193
2015-08-21

Kedves Napló!
Tegnap elkészítettem a szarvas pörköltet, két edényben kezdtem főzni, de nagyon-nagyon picire összeesett, biztosan tele volt vízzel. Ilyen finomat nem ettem még szarvas pörköltben. Talán tavaly vagy év elején ettem ilyen pörköltet, de azt egy éttermi szakács készítette, s túl édes volt. Ennek a pörköltnek is volt egy ilyen szakasza, hogy egy az egyben olyan volt az íze, de rákerestem a neten ennek okára, s kellett még tenni bele babért, fokhagymát és paradicsomot, paprikát, s ez elvette azt az édeskés ízt, így nagyon jó lett, büszke vagyok rá.
Tegnap augusztus 20. volt nem voltam kint megnézni a tűzijátékot, hallottam, hogy durrogtak, de szerintem 5-8 percnél nem volt hosszabb, más elmondása szerint most aláfestő zene sem volt, egyszóval sikerült igénytelenné tenni, pedig csak kicsit kellett volna másképpen (anyagi ráfordítás nélkül) s szebb lett volna, de itt tart a világ sajnos, remélem én nem leszek ilyen.
Egész este esett az eső, most is esik, pedig el kellene mennem az Aldi-ba vásárolni macskaalmot és eleséget, viszont az Aldi nincs közel és kerékpárral esőben nem a legkényelmesebb, még várok hátha eláll.
Már négy napja nem fogyasztottam cukrot, hurrá. Igaz szerdán 3/4pohár kólát kellett meginnom a főnökkel, abban volt cukor, de neki nem mondhattam, hogy nem iszom vele, pedig alig volt benne szénsava és szobahőmérsékletű volt, de a főnök kérésének nem lehet nemet mondani, főleg, hogy tőle kaptam a szarvast és a fácánt is. A fácánt betettem a fagyasztóba azt majd legközelebb készítem el ízletes levesnek.
Akkor mai teendők:
1./ Várni, hogy elálljon az esőzés, majd macskaalom és eleség vásárlás. Anyuéknak csokit is vinni/venni.
2./ Sütni fordított pitét vagy morzsás sütit (még eldönteni is). /Morzsás süti receptjét megnézni./
3./ Délután anyuékhoz menni!!
4./ Laciékra illene rákérdezni, hogy sikerült az útjuk, ha hazaértek, Lacuskának is kitalálni valamit szüli napra.
5./ Megnézni a filmet, amit rég vártam Barbival.
6./ Lottó vásárláson elgondolkodni.
Mára nincs sok teendőm, ez jó, de nagyok sekélyes dolog, ahogy végignéztem. Valami értelmesebbet is kellene csinálni, de annyira klassz, hogy nem kell, csak lehet: )
Meg kellene csinálni a ruhaszárító görgőjét (venni görgőt, sajnálom rá a pénzt, talán helyettesíteni v.mi mással). Mosni, majd a szobában szárítani a kész ruhaszárítón… Holnapra kitalálni, mit főzzek.
Hajrá Ditte.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat