Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Edit naplója


Lavors [243193 AL], gazdája Edit
2023-09-17

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/243193
2023-09-17

Kedves Napló!
Ma vasárnap, 11 óra 25 perc, időkép szerint 27 fok. Fogalmam csincs milyen az idő, hol fázom, hol melegem van, jelenleg fázom.
Mi is történt velem. Igen pénteken hazajöttem a főmunkahelyemről, már nem éreztem jól magam, gyanús érzésem volt, tudtam, hogy szombaton családi névnap lesz (anyu és sógornő névnapja).
Gondoltam csinálok egy covid tesztet és megérzésem nem csalt, covidos lettem harmadjáta. Tavaly augusztusban voltam másodjára.
Akkor kezdjek is bele a 3. covid naplóm megírásába:
Esétre már lázas voltam, bevettem a lázcsillapítót, amit ki is hánytam. Kb. pénteken 11,30 körül ebédeltem lencsefőzeléket feltét nélkül, az már este nem jött ki, ettem még ropit is délután az kijött és minden, ami még bennem volt a nagy semmi is jött gyomorsav formájában (részletes voltam, de magamnak írom és én nem vagyok finnyás magammal). Éjjel tényleg úgy éreztem, hogy ennyire rosszul még soha nem voltam covidosként, arra gondoltam -amikor tudtam gondolkodni-, hogy covidban fogok meghalni, mint számtalan embertársam, nagyon rosszul voltam, annyira fájt mindenem, szerintem e miatt hánytam, lázam nem ment 38 foknál magasabbra, de fizikálisan az összes izmon nagyon fájt, arcizmom, szemhéj izmom, tényleg minden, de nagyon. Nem tudom károsodtak-e ezen izmok, vagy csupán edződtek, de még a fekvés is fájdalmas volt és a szem kinyitás is, persze becsukva is szintén fájt. A mellkapomban pokol tüze égett, tényleg nagyon rossz volt. Nem aludtam egész éjjel a fájdalmak miatt. Szombaton, mintha enyhült volna, de a láz folyamatosan váltakozott, hőemelkedés-láz, csak pihentem tényleg, belekezdtem egy új könyvbe, alacsony fényerővel olvastam az e-bookon, amikor elfáradtam letetettem (elég sűrűn). Szombaton egy szelet pirított kenyeret és egy liter teát ittam, valamint 1,5 sült csirkeszárnyat (úgy éreztem, hogy teljesen megteltem, sok is volt ennyi csirkeszárny, de nem akartam kivinni, mert ki kellett volna dobni). Érdekes módom nem voltam éhes, persze cukros teát ittam, fél literbe egy kávéskanállal, hogy valami energiám legyen.
Vettem be cataflán doló fájdalom és lázcsillapítót, mert nagyon fájtam. Este viszont aludtam végre, igaz nem sokat, mert az orrom be van dugulva nagyon. Tengervizes orrspraym van itthon, de nem igazán használt.
Vasárnap mai nap reggel:
5 óra körül már nagyon rosszul voltam, vettem be egy újabb fájdalom és lázcsillapítót, hőmérsékletem hőemelkedést mutatott, kb. egy óra múlva sokkal jobban éreztem magam, még mindig fájok és fáradt vagyok nagyon, de érzem a javulást. Kezdtem azzal, hogy tudatosan fél óránként öt percet voltam fent (nehéz volt az első óra nagyon). De most már felpórszívóztam, kimostam (mosógép), kiszárította a ruhákat is. Amerre jártam kifertőtlenítettem. A nagyszoba most a karatnénszobám, itt még csak pórszívózás volt, fertőtlenítés nem. Még mindig nagyon gyenge vagyok és fájok, de már be tudtam kapcsoni a gépet és írni is tudtam és talán gondolkodni is.
Elképzelhetőnek tartom, hogy holnap felhívom a házi orvosomat (remélem sikerül felhívni) és elmondom neki, hogy covid tesztem lett pénteken és két napot még talán kiír, úgy érzem jelenleg, hogy szükségem van rá. Szag és ízérzékelésem most sem ment el, egy pici kávét ittam délelőtt kávénak a felét. Régen is mindig a kávénál kezdett elmenni az ízérzékem és kellemetlen volt a kávé. A kenyérnek és a teának tökéletes az íze számomra, a sült csirkeszárny, hát nem volt túl finom, azonban a kávé covid ízt hozta, hozta kellemetlen élményt.
Lassan le is pihenek, dél körül veszek be fájdalomcsillapítót, annyira fáradt vagyok, hogy csukódnak a szemeim, de a fekvés sem jó, bedugult orral fullasztó és persze köhögök is.
Le is fekszem pihenni. Hajrá Ditte, le kell győzni -remélem nem csak a reggeli fájdalomcsillapító hat, hanem a szervezetem is legyőzi. Úgy érzem én vagyok a covic-gazda, senki, de senki nem beteg a közelemben (tavaly is így volt). Bár a munkahelyemen sokféle emberrel találkozom. Hajrá pihenés -megfagyok, így 27 fokban is-.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat