Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Edit naplója


Lavors [243193 AL], gazdája Edit
2023-02-19

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/243193
2023-02-19

Kedves Napló!
Ma vasárnap 8 óra 48 perc és 9 fok. Reggel 6 óra előtt keltem, lángost készített Andris, azt reggeliztünk. Az igazi a házi lángos, bár korán kel kelni 5 óra körül, hogy kellően megkeljen, de olcsó reggeli és kiadós is, valamint jobb a lángososnál, ez egyáltalán nem olajos...és ízlésünknek megfelelően van megsütve is (kinek sötét, kinek világos, kinek töltött, kinek natur). Jómagam a natur lángost kedvelem sóval.Ez volt a reggel.
Húsos csontból készítettem levest, nem igazán tudom milyen lett, mert közben kóstolgattam a székelykáposztát is, ami fűszeresebb, mint a leves. Kész a hétfői és keddi ebéd, Barbuskának a mai.
Tegnap készítettem lebbencslevest, szerintem még nem csináltam soha ilyet. 3 órahosszba tellet az elkészítése, de nagyon finom lett. A tésztát is én készítettem. A recept szerint 50 perc alatt kész van (tésztakészítés nélkül), hát nekem majd dupla annyi időbe tellett. Készítettem még hurkát és kolbászt, párolt káposztával. Ez még Andrisnak és nekem jó lesz mai ebédre.
Barbuskám Bp. mellett-alatt Inárcson a Bodrogi kúriában van Danival, ahogy néztem a honlapot nagyon szép hely. Tetszett is nekik, csak kissé unalmas (nem volt pörgés, 'csak' wellness), pedig csak két éjszakát töltöttek ott ma jönnek haza. Késői Valentin-napra mentek. Jövőhét hétvégén sportbálra mennek, szegénykémnek minden hétvégéje foglalt, de most fiatal, nem panaszkodhat, hogy unatkozik, pedig tanulnia is kellene, jó lenne márciusra letenné a sulit. Megszoktam, hogy minden sulit sokkal hamarébb megcsinál (ez már elvárás szerintem tőle, de most fiatal, kell neki, már a fejemben a következő is megvan). Csak tudnám miért nem én csinálom, ja nekem nincs egészségügyi képzettségem..., viszont másfajta van, kellene továbbképezni magam, tudom, de ilyen életkorban..., élethosszig való tanulás kell. Megérné? Talán igen, mert a jövő képlékeny...
Na készülődöm anyuékhoz, még bevásárlok nekik, elszaladok hozzájuk. Múlt héten nem voltam, mert igen influenzás voltam/vagyok, de talán már látszik 'az alagút végén a fény', jelentsen az bármit..., viszont viszek maszkot, nehogy elkapják még tőlem. Bár itthon nem kapta el senki. Andris kissé köhög, Barb erős a héten kezelt covidost is (másnap derült ki,hogy az lett), viszont a hétvégén nem volt itthon, így hátha megússza. Sajnos valamire allergiás, megint be van dugulva az orra, úgy érzni belül bedagadt, úgy gondolja a narancsra, múlt héten evett, talán az lehet az allergén. Fáj mindenem, de mennem kell.
A lakás romokban, de nem volt energiám rendet rakni, kimosni kimostam, ruhák halmokban, vasalni és elpakolni kellene. Indulnom kell, vár egy másik hely...
Hajrá Lavors, vigyázz magadra!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat