Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Edit naplója


Lavors [243193 AL], gazdája Edit
2023-04-22

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/243193
2023-04-22

Kedves Napló!
Ma szombat 13 óra 55 perc, időkép szerint 21 fok (Huu, lehet kiterigetni, ha kimosott a mosógép, már a második adag ruha fog száradni, hurrá.)
Ma már a harmadik kávémat iszom reggel, délután és most, ez utóbbi koffein mentes, de szükség volt rá.
Mai napom reggel későn indult 5 óra 30 körül ébredtünk, 5 óra helyet, Andris és Barb reggelizett, én még tettem-vettem a szobában, majd kimentem kávét kenyérrel reggelizni (nem azért, mert nem volt más, hanem mert ezt kedvelem jelenleg). Ezt követően feltettem főni a csülköt, rájöttem, hogy kuktában jobb lenne, már kb. egy éve nem főztem kuktában, de mivel csülök gondoltam megspórolok vele egy kis időt, főtt is így két órát. Közben Barbbal készítettünk görög olivabogyós kenyeret (Andris vett egy recepteskönyvet, ebből az első recept, ami felkeltette az érdeklődésem), gyorsan összegyúrta a dagasztógép és két órát pihent, közben a két óra kuktás főzés idő is letelt, betettem a csülköt sütni. A főzővízben készítettem rizslevest, kevéske sonkával (szerintem nagyon finom lett ez a leveske is). Míg sült egy órát a hús a leves is kész lett. Közben sütöttem a hőlégben burgonyát (elfogyott a burgonya, holnap venni kell a piacon). Majd Barb megformázta a kenyérkéket. 3 bagett lett és még kelt egy órácskát (szép nagyok lettek), majd ezt követően 20 perc alatt megsültek. Ropogós külső héjuk volt és puha hagymás-olivás belseje. 2 bagettet Daniékhoz vitt. Andris egy óra körül jött haza ebédelni, Barbért 14 óra körül jött Dani és a bagett ropogós külseje megpuhult (a huncutja csak frissen ropogós). Én elmosogattam és most kávéztam (koffeinmentesete) és egy darabka friss bagettet ettem (nagyon finom!!!).
Lassan befejezem az írást, lehet talán menni terigetni, előtte beszedni a fehér ruhákat és porszívózni. Most, hogy nem alszik itthon Barb, kitakarítom a szobáját (falat és az ablakot is kitakarítom, mert ilyen vagyok és kész). Majd porszívózom és más gondolom addigra a ruhákat is be tudom szedni (amelyek még a mosógépben vannak, de addigra kint megszáradnak). Remélem addigra Andris is hazajön és megkérem, hogy szedjen le nekem valami klassz könyvet, mert régen nem olvastam már (egyszerűen nincs nekem való itthon, mert válogatós vagyok ezek szerin). Meg is nézem a jelenlegi kedven írónőm kiadott-e már új könyvet magyarul. Estére Andrisnak terveztem még palacsintát is készíteni.
Hajrá Ditte, mert ezek csak tervek, de ha itt ragadsz nem valósulnak meg ám!
Szép napot Lavors!!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat