Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Boszi naplója


Gyogyóóós [101402 AL], gazdája Boszi
Szép az élet

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/101402
Szép az élet

El kellett jönnöm otthonról. Nem tudtam most egyedül maradni.
Megint ez az üresség, förtelmes. és újra és újra:
mi a különbség a jól érzem magam és a megvagyok között?
Elmondhatatlan. és újra rájössz, hogy nem kell sok ahhoz, hogy jól érezd magad, mégis mennyivel rosszabb, ha csak megvagy..
Most akkor is sajnálom magam, ha ez gáz.
Egy, inkább másfél éve csak megvagyok. Persze néha jobb, sokszor meg sokkal rosszabb, de átlagban csak megvagyok. Túl hosszú idő. és ez az, ami nincs. Mármint idő. Túl rövid az élet, ahhoz, hogy megengedhessük magunknak, hogy csak úgy meglegyünk. és már rohadtul megérdemlem, hogy jól érezzem magam. Nem érdekel, ki mit gondol. Tudom, hogy megérdemlem. Nem kell sok nekem, csak őszinteség, bizalom és csöppnyi szeretet, és már jól is érzem magam. Ez olyan nagy kérés? Nem hiszem. Ráadásul viszonzom, sokszorosan, ebben biztos vagyok.
Másfél éve csak megvagyok. Túl hosszú idő. De ha racionálisan végiggondolom, hogy mennyi esélyem van arra, hogy ez rövid időn belül megváltozzon, azt kell mondanom, elkeserítő az eredmény.
Tudom, hogy itt, Veszprémben nem fogok olyan embert találni, egyrészt, mert itt nincs, másrészt, ha találnék sem tudnám "beleélni" magam, mert el fogok innen menni. Már nem szeretek itt...
Tudom, hogy örülnöm kell annak a jónak, ami történik velem néha. és igenis, tudom értékelni. Nem is kellene sokkal több hozzá, hogy hétköznap is jól érezzem magam. csak a tudat, hogy van bizalom és némi szeretet. Ennyi elég lenne...
Nem, nem adtam lejjebb a szintet, ugyanez volt eddig is, csak most jöttem rá, hogy egyáltalán nem sok, amire nekem szükségem van. Halál könnyű engem nagyon boldoggá tenni..
és most nem érdekel, hogy megint magamról írok, és egoista, csak magával foglalkozó önző picsának láttok. Hát mindenkinek a saját élete a fontos! Nyilván az ember a családjáért és barátaiért bármikor odadja a nyamvadt életét, ha ezzel segít. Én most az átlag alaphelyzetről beszélek, amikor körülötted okésak a dolgok, nem kell senkit megmenteni..Ilyenkor igenis te vagy magadnak a legfontosabb, és igenis arra kell gondolni, hogy neked mi a jó. Hát rohadt rövid az élet, és 60 évesen akarsz ráébredni, hogy egész életedben csak megvoltál?! Ezt nem szeretném átélni.
Ha nem kell sok, ahhoz, hogy jobb legyen, akkor nem. és nem kell..
Viszont itt jön be az, hogy ez nem rajtad múlik. Hogy a legfontosabb dolgok az életben sohasem rajtad múlnak. Mert te nem vagy képes arra egyedül, hogy boldoggá tedd magad. Nem azért, mert béna vagy, szerencsétlen, vagy lúzer, hanem, mert nincs rá módod, lehetőséged. Mert a legfontosabb dolgokat nem te irányítod.
Tudom, hogy muszáj lesz sajnos újra előhoznom a régi, flegma, érzéketlen Barbit, ahhoz, hogy élni tudjak. Nem jól érezni magam, hanem hogy meglegyek, nyugodtan, és ne egy lelki rothadó szemétdombnak látszódjam, hanem embernek. Muszáj lesz, ha nem akarok gondot okozni a szüleimnek, barátaimnak. Ha legalább amiatt nem akarok szarul lenni, hogy másnak gondot okozok. Hogy legalább az önérzetem megmaradjon, és ne egy kétségbeesett, síró, nyomorék arc nézzen vissza a tükörből, inkább egy érzéketlen, nagyképű kötsög ribanc.
Tehát az összegzés:
Üres vagyok. Megvagyok. Szeretnék boldog lenni. Megérdemelném. Könnyű lenne azzá tenni. De nem fognak.
Így üres maradok. és erő kell ahhoz is, hogy azt mondhassam: megvagyok.
Úgyis mondhatnám, hogy a pozitívra vágyom, de még azért is erőlködnöm kell, hogy negatívról nullára hozzam magam..
Mit is mondhatnék?
Szép az élet (Így, keményen, pont nélkül;-)

Kemény. Ma szuperteve vagyok. visszaolvastam néhány régebbi elküldött levelet, mert így lehet..Hát, szánalmas..
De segít, h legalább nulla legyek:-)))



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat