Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Boszi naplója


Gyogyóóós [101402 AL], gazdája Boszi
2005. szeptember 14.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/101402
2005. szeptember 14.

Babona

A kislány félve, kíváncsian fogta kezébe az öreg könyvet. A porlepte, dohos fedőlapba belekarcolták: Titok.
Kinyitotta. Az első oldalon egy számára ismeretlen nevet látott. A Titok egy kézzel írt napló volt. Az ismeretlen név naplója.
Továbblapozott óvatosan, a teleírt lapok egy nő életének mindenapjait tárták fel előtte. A kislány csak falta a betűket, pedig sok szó, sok mondat értelmét még inkább csak sejtette, mintsem hogy felfogta volna.
Néhol el-elpirult, érezte, itt egy ember legbensőbb titkaiba láthat bele.
Tíz évnyi, hol napokat hol hónapokat átugró bejegyzés, mese, álomvilág várt rá.
Hetekig tartott, mire a végére ért, aztán eltette. Tudta, ahhoz, hogy megértse, még sokat kell tapasztalnia.
Hosszú évek múltán, mikor költözni készült a házból, újra megtalálta. Belelapozott, elmosolyodott, ahogy visszaemlékezett mennyi ideig tartott kislányként elolvasnia.
Újra elkezdte. Már nem volt számára ismeretlen a szerelem, a férfi, a bánat, a magány, az öngyilkosság szavak értelme. Az idegen nő élete egy regényként állt előtte.
Rájött, a nő egész fiatal korának eseményeit, érzéseit feljegyezte, és éppen akkor hagyta abba, mikor elkezdődött az igazi élete, ami most őrá is várt.
A történések, kalandok, élmények annyira magukkal ragadták, annyira szívéhez nőtt ez az idegen sors, hogy elhatározta a név, a naplóban szereplő helyek, nevek, dátumok alapján felkutatja a Titok íróját.
Szerencséje volt. Pár hónap alatt rálelt, de az asszony már más országban, sőt más kontinensen élt. Írt neki egy e-mailt, leírta, hogy rábukkant a naplójára, és mennyit jelent ez neki. Az asszony gyorsan válaszolt, és meghívta őt, töltsön el pár napot nála, ha van rá lehetősége.
A lány azonnal repülőre ült. A nagymama korú hölgy egy szép, kertes házban lakott férjével a tengerparton
Sokat beszélgettek. Az idős asszony elmondta, hogy még fiatalon jöttek el otthonról, azóta két fiút felnevelt, unokáik születtek. Nagyon boldog és elégedett az életével. Sokat dolgoztak férjével, voltak tragédiák és hatalmas örömök az életükben. Sok helyen jártak, sok mindent kipróbáltak, amire otthon talán sose lett volna lehetőségük.
Aztán a lány átadta a könyvet az öreg hölgynek, aki fellapozván azt elérzékenyülve olvasgatta saját ifjú életének eseményeit.
A lányt egy kérdés foglalkoztatta igazán. Miért? Kiért hagyta abba?
A naplóban szerelmek, hozzájuk írt levelek, versek sorát olvasta. De az utolsó bejegyzés, egy gondolattöredék a lap közepén, mely után csak üres lapok következtek.
„… mert akiről ebbe írok, azt elveszítem..”
Az öregasszony elmosolyodott, mikor az utolsó bejegyzéshez ért. Még mindig csillogó szemekkel az éppen horgászni induló kedvesére nézett.
A lány megértette. Miatta hagyta abba. Úgy tűnt, megérte.


Tudok én szépet is!:)

Ja, a szééépről jut eszembe. Mit is mondhatnék Kedves Nyf mostani naplóira?!
Ő az én hitvesem. Büszke lehetek rá, neeeem?!:))))

Két napja nem csinálok semmit. Történnek a rossz dolgok maguktól is:))
Ámde ezen felül megnéztem kb öt filmet. Köztük a nő kétszert, a Feketén fehérent, a Hogyanveszítsünk el egy pasit 10 nap alattot, és az Apja lányát. Romantikus vígjátékok a köbön.
Hm. Komolyan most kicsit igényeltem, igénylem őket.
Annyira ééédik:DD
Tudjátok. Akárhogyis, de én 5 éves királylány vagyok, és szeretek álmodozni. és szeretnék álmokat élni...




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat