Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
"Legyen" vagy "hozzuk létre"?

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
"Legyen" vagy "hozzuk létre"?

2017-05-13

Nos... Elöljáróban annyit, hogy olvastam Ted Bundy életéről a Wikipédián. Mielőtt bárki egy kalap alá venne ezzel a pipamocsokkal, összességében helytelennek tartom azt, amit művelt. Főleg, mert a nemi erőszak a hervadt faszú gyökerek eszköze.

Ám mégis... Mégis volt egy részlet, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni:
"1967 tavaszán azonban belekezdett egy kapcsolatba, ami örökre megváltoztatta életét. Bundy találkozott egy lánnyal, akiben mindaz megvolt, amit szeretett: szép és nagyon okos volt. Nem hitte, hogy az osztályából bárki is érdeklődne iránta. Eléggé különböztek egymástól, de mindketten szerettek síelni, és lassan egymásba szerettek. Ő lett Bundy első igazi szerelme, bár a lány nem szerette őt annyira. Kedvelte, de nem látta, hogy közös jövő lenne előttük. Bundy próbált rá minél jobb benyomással lenni, még akkor is, ha emiatt hazudnia kellett. 1968-ban, miután barátnője lediplomázott, szakított Bundyval, amikor felismert benne néhány olyan vonást, ami kizárta őt a férjjelöltek sorából. Bundy sosem heverte ki a szakítást. Ezután semmi nem érdekelte, depressziós lett. Próbált a lánnyal kapcsolatban maradni levelezés útján, de úgy tűnt azt már nem érdekelte." (Forrás: Wikipédia)

Nem ismerek részleteket, noha érdekelne, hogy PONTOSAN mik voltak azok a vonások. Sajnos a cikk erre nem tér ki (bár mondjuk a hazudozás szerintem helytelen dolog egy bizalmi kapcsolatban). Látatlanban nem fogom megítélni, hogy helyes volt-e a szakítás, vagy sem. Vannak olyan férfiak, akik kissé később érnek, és vannak olyanok is, akik akik nem akarnak beérni. Mindenki döntse el, hogy ki hova szánja magát.

Megvolt? Nos oké. :))) Akkor az érni nem akarókat megkérem, hogy távozzanak.

Tovább olvasod? Helyes, akkor valószínűleg vagy nő vagy, aki esetleg kiigazítja a világnézetemet, sorstársam vagy. :))) Elöljáróban mondom, SENKIT nem akarok megbántani. Akinek nem inge, ne vegye magára. De a "perspektíva" kérdéséről szeretnék egy pár szót szólni.
Bizonyára sokan találkoztak már a "nincsen benne perspektíva ezért dobom/offolom"-jelenséggel. Engem ez a kifejezés mérhetetlenül fel tud bőszíteni. Azért tud felbőszíteni, mert
A.) Sokszor ezt használják kifogásnak, holott nem a "perspektíva" a baj, hanem az antipátia. Ez utóbbival nem lenne baj, lehet ezt értelmes felnőtt ember módjára is kommunikálni, nem pedig hazudozni, mint egy éretlen kis takony.
B.) Ha a szimpátia megvan akkor mi az akadály? Jó. Nem leszek álszent. Értelemszerűen van egy bizonyos összeg, ami alatt nem lehet együtt élni, mert éhendögleni sem elég. Rendben. Megértem. De... Szüleink sem kaptak sokkal több lehetőséget! És mi, emberek, mégis itt vagyunk. Ismerek férfit, aki anno két reklámszatyornyi cuccal indult a feleségével az életbe. Ma kocsmája van (holott nem az volt a terve, hogy kocsmát nyit).

Arra pedig senki se számítson, hogy én majd eltartom (és ezt ismételten ne vegye senki se magára azokon kívül, akik tényleg ilyenek). Női egyenjogúság? Basszus! Az hol egyenlő jog, hogy egyik dolgozik, majd' megszakad, a másik meg saját önszántából nem jár el dolgozni? Tessék szépen elmenni dolgozni! Az a jó, ha egymástól függetlenek vagyunk! :))) Férfi is főz, nő is szerel, kinek mit enged a kompetenciája. És fordítva. Nem a 19. században élünk, bakker!

Mi változott az utóbbi időkben? Miért nem opció, a "HOZZUK LÉTRE/HOZZUK ÖSSZE/DOLGOZZUNK ÉRTE EGYÜTT"? Miért gyakoribb az elvárás, hogy "LEGYEN"? Miért? (akinek nem inge, ugye...) TE mit viszel a kapcsolatba? Mit adsz hozzá, ahhoz, hogy "LEGYEN"? Dolgozol érte? Küzdesz érte? Adsz szerinted olyan szintű támogatást, hogy jogod legyen követelni a "LEGYEN"-t? Létezik, hogy mindent készen kaptunk, és az most sokszorosan megbosszulja magát? Miért kell egymást belekényszeríteni túlhaladott nemi szerepekbe? Az egyenlőség elvével egyetértek. Mert nagyon sok jóravaló lány szenved egy szar kapcsolatban, ahol nem nézik szarba sem. Ez nem helyes. De ne essünk a ló túloldalára sem! Ez ugyanúgy nem megoldás.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat