Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Nyáron kifacsart gondolataim

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Nyáron kifacsart gondolataim

2021-08-01

Rájöttem, miért a Húsvét a kedvenc ünnepem.

Mert nem a csokitojásról, meg a locsolkodásról szól. Arról szól, hogy valami új születik. Tiszta lappal indulunk. Feléled a föld. Felébred a természet. A tavaszi szellő azt súgja: Minden rendben lesz. Az ember ilyenkor óhatatlanul is emlékszik azokra, akik elmentek. Akikkel már itt a földön nem találkozhat. Eszembe jutnak a régi húsvétok, eszembe jut az izgatott készülődés. A várakozás. A karácsony már túl rikító. Tönkretettük az ostobasággal. Tönkretettük a hatalmi harcokkal. Tönkre azzal, hogy már novemberben elkezdünk ráhangolódni (más szavakkal: Megvenni minden szart). Számomra nincsen több igazi karácsony. Nem megszületni, újjászületni akarok.

Akárhogy is: Hosszú út előtt állok. Hosszú utat kell megtegyek hazáig. Hosszú ideje elhagytam az Otthont. Szeretnék továbbhaladni - haza. Vezessenek haza. Nem akarok tovább "Hecta" lenni. Mathmeldivé akarok válni. Hazavezetett, nem menekült akarok lenni. Tovább kell menni. Menni. Lábam alatt az út pora kavarog... Vállamat ezer harctérről szedett virág, vér, heg, és kő nyomja. Vinni... Menni... Messze még az, ahová érkezem. Messze még az otthon. De egy biztos: Ha valaha is hazaérek, csodát fogok tenni ott. Ott leélhetem az életem hátralevő évtizedeit háborítatlanul. Megélhetem a teljes szabadságot.

Van még egy lány, akit jobban meg szeretnék ismerni. Bár nem is olyan rég még azt írtam, nem kell senki. Most másképpen gondolom. Aztán holnap? Holnap meglátjuk, hogy egyáltalán felkel-e még a nap... De addig is: Csendben vágyakozom, és ha jön a pillanat, megragadom.

Ma már tudom: Fölösleges mások mércéjével mérjem magam. Feledve van, de mégsem elfeledve a kétségbeesett verseny az idővel. Mégis ki a megmondhatója, hogyan éljem az életemet? Nem szabhatja meg a folyónak halandó, milyen gyorsan folyjon. Milyen mederben haladjon. A folyó tudja, milyen ritmusban őrölje a vízimalom a gabonát lisztté. Milyen ritmusban hozza a tavaszi jeges vizet magával. Milyen ritmusban árassza el hordalékkal a földeket. Az évszakoknak sem parancsol földi hatalom. A Nap is lemegy és feljön, a Hold is fogy és nő - földi hatalmak parancsa nélkül. A szél végigfújja hosszú utak porát a földeken - akarjon bárki, bármit. Ez maga a tökéletesség. Fény-sötét. Két erő váltakozása. Nem harcolnak, kiegyenlítik egymást. És a nagy körforgás kellős közepén ott élünk mi, emberek. Porszemek a világmindenségben. Kik vagyunk mi mindehhez a mindenséghez képest? És milyen jogon akarjuk ezt az egyensúlyt hatalomvágyból felborítani? Engem sem lehet. Váltakoznak az évszakok, évek. Egyre többen és többen tűnnek le, ki-ki a maga érdemei szerint hagyva örökül az utókornak magából egy darabot. Ez az élet. Ez az élet értelme. Nem az vagy, amid van. Az vagy, amilyen példát állítasz mások elé. Az vagy, akivé a cselekedeteid tesznek. Az IGAZSÁG mindenen felül áll. Ez csupán létezik, de mindennek az alapja. A helyes út nem mindig könnyű. A könnyű út nem mindig helyes.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat