Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Karácsonyra életfiló

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Karácsonyra életfiló

2022-12-26

Kezdeném in medias res azzal, hogy az álmaim tréfákat űznek velem.

Egyrészt... Valamelyik nap bánathozóval álmodtam. Különös, hogy annyi éven keresztül semmilyen álmom nem volt vele. Soha. Ezúttal a családja vele volt, ott volt. Újra egymásra találtunk. Bátyját kiosztottam, hogy szétszállt a kurva anyjába. XDXDXD
De ami a furcsa volt... Újra érezni a testét az enyémhez közel. Újra ugyanúgy mint régen. Nem tudom, hogy ő számon tartja-e az eltelt időt. Általában azzal szoktam álmodni, aki gondol rám, vagy már nem él. Azt is éreztem, hogy rám fog akarni írni. Elgondoltam, hogy mit írok neki - most már minden kötöttség, és minden szépítés nélkül.
Elmondanám, hogyan telt az elmúlt tíz év. Elmondanám, hogy mi történt. Elmondanám harcaimat, elmondanám örömeimet, bánataimat. Mindent. Nem tudom, még talán kedvenc mocsaramba is elcsalnám egy tábori melegítő társaságában, meg persze mindenféle ellátmánnyal megrakva (bulgur, lencse, fűszerek, tea, etc). Aztán hadd szóljon! :D Ha nagyon beütném a fejem, vinnék magammal mindenfélét, hogy bemutassam, amit YouTube-os apámtól, az azeri Tavakkul bácsitól tanultam. Mondjuk ezt szerintem anélkül is megtehetném végre, hogy bánathozóval bármi lenne. Lévén, hogy - szerencsére - nem lett.

Tegnap délután négy éve halott nagyanyámmal álmodtam. Egy panelházban járkáltam valami nővel (karcsú alakja, hosszú vöröses haja volt), amikor az egyik lakásban megláttam, hogy ott vár nagyanyám. Konkrétan ordítottam a boldogságtól, hogy annyi hosszú év után láthatom. :))) Nem tudom az érzést leírni. Mint amikor egy nagyon régi, nagyon kedves ismerőssel találkozol... De még az sem. Visszatért a lelkem egy része. Visszatért az élet belém. Felhőtlen örömöm akkor oszlott el, amikor a telefonomra érkezett egy üzenet: "Itt a Falcon bevetési egység. Azonnal gyertek ki! Nem az, akinek látszik!" Még emlékszem, hogy kirángatom a lányt a lépcsőházba, és leszaladunk a magasföldszinti lakásból. Aztán ki a szabadba ahol kellemes tavaszi idő volt... Itt ébredtem fel.

Néha eszembe jutnak dolgok. Az is, hogy az elmúlt évek eltelhettek volna szebben is. Kevesebb halállal, több szeretetben. Nem tudom, mikor hamvadt el a tűz. Nem tudom, mikor váltam ilyen szánalmas módon keserűvé. Nem tudom, mit kellene most másképpen. Hogyan szedhetném össze újra magam. Hogy végre újra önmagam legyek. 23-án elvoltam Maglódon az Auchanban. Visszafele az Elvenking - Silk Dilemmáját hallgattam. Utólag néztem meg a szöveget, amit nem tudtam kiérteni. És akkor jöttem rá, mennyire adekvát pár sora.

"Hold my hand - till the sun set off
I'm proud of what I've done
At least the days I've spent
Are so totally unique"

Fogd meg kezem, míg a nap lemegy! Büszke vagyok arra, mit tettem. Így legalább az átélt napjaim különlegesek. Hát igen... :))) Eltelt immáron 32 évem. Sokmindent átéltem. Afféle kóbor lovag volnék. Ennek megfelelően a tapasztalataim baromi gazdagok. Lesz mit meséljek az utánam következő generációknak. Mesélek Budapestről, Galyatetőről, Kékestetőről, Bükkről, Káli medencéről, Balatonhenyéről, Balatonról, Velencei tóról, Agárdról, Bogácsról, Egerről, Csopakról, Salzburgról,és környékéről, Bakonybélről, Sümegről, Balatonfenyvesről, Csopakról, Zircről... Erdélyről, Tatabányáról, Tatáról, Környéről, Oroszlányról, Nyíregyházáról, Ipolydamásdról, Hajdúszoboszlóról, Debrecenről, Visegrádról, Nagymarosról, Kismarosról... Aztán majd amikor a mesém sötétebb oldalait mesélem, Orosházáról, Dunaharasztiról, Szigetszentmiklósról, Dömsödről, Ráckevéről... Hogy utána a legfényesebb lapokkal zárjam Miskolc, Hernádkak, Sárbogárd, Kecskemét, Nyárlőrinc és Pécs személyében. :)))
Elmesélem, hány meg hány embert ismertem meg. :))) Milyen jó időket töltöttem szívemnek kedves emberekkel, szívemnek kedves helyeken. Ha holnap meghalnék, lenne mit mesélnem? Igen. Úgy érzem, igen.

Januárban szeretnék elmenni a Rózsakőhöz a Badacsonyba. :))) Hiszek a csodákban. Hiszek abban, hogy haza tudok kiáltani onnan. Hiszek abban, hogy ami egyszer működött, az működik másszor is. :))) Csak hétköznap kellene menjek. :D Hogy visszafele ne üljön a vonaton mindenki a faszomon.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat