Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
A vallásokról úgy általában...

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
A vallásokról úgy általában...

2017-11-04

Sikerült rátalálnom egy 30-40 részes jehova tanúi által készített propaganda-animációs filmsorozatra a YouTube-on. Miután bele-belenéztem úgy a filmekbe, mint a kommentekbe, elkezdett az agyam igen erőteljesen felpörögni. Az i-re mégis ez tette fel a pontot:
https://www.youtube.com/watch?v=qTEQdEfUp6E
Végül felállítottam egy tételt.

Tehát.
1. Egy vallás, ha az emberek összegyűlnek, megvitatják a hitüket, lelkileg támogatják egymást, valamint befogadó, illetve átjárható, az spirituális vallás, spirituális egyház. Ez egy állam állampolgárainak lelki támogatást nyújtva pozitív hatást fejt ki egy állam működésének minden területén.
2. Egy vallás, amikor az adott hitrendszer nevében úgy a vallásra épülő egyház tagjaitól, mint kívülállóktól pénzt, vagy bármilyen juttatást kér, illetve fogad el, az attól a pillanattól fogva, hogy a pénz vagy áru gazdát cserél, az gazdasági szervezet.
3. Abban a pillanatban, hogy egy vallás egyházai illetve felekezetei:
A.) megkülönböztetnek testvéreket/hittársakat, és ezzel a csoporttal szemben kívülállókat/pogányokat és ezáltal
B.) a két csoportot barátinak illetve ellenségesnek/nemkívánatosnak bélyegzik, az a hívek tudatos uszítása, felbujtása más egyenrangú állampolgárok ellen, és ezáltal a társadalom működésére káros cselekmény, így ez államellenes cselekmény. Attól a pillanattól kezdve, hogy ez bekövetkezik, az egyház/vallás/gyülekezet nem spirituális, hanem politikai célokat szolgál. Innentől kezdve az adott egyház, felekezet illetve gyülekezet, politikai szervezet. E pont nem feltétlenül következik az előző pontból.
4. Amennyiben egy vallás, egyház, felekezet, gyülekezet látszólag a hittársak/testvérek védelmében hadsereget állít fel, amit vagy felszerelnek technikai eszközökkel, vagy nem, az az első katona kiállításától számítva nem vallás, hanem katonai szervezet. Ez a pont az előző pontot feltételezi. Az első katona lehet akár milicista, magánember, zsoldos, illetve hivatásos katona is.
5. Amennyiben egy vallás katonai szervezetté válik, egy államnak kötelessége diplomáciai vagy katonai úton felszámolni az összes létező gyülekezetét, hadseregét feloszlatni, híveit, amennyiben azok bűncselekményt követtek el, hadibíróság elé citálni, és a bűnök súlyosságához mérten a megfelelő büntetést kiróni.
6. Azért, hogy az állampolgárok valláshoz való emberi joga ne sérüljön, az állam végrehajtó szerveinek kötelessége a vallási dogmák nevében elkövetett bűncselekmények azonnali felderítése, az azt elkövető szervezet megfigyelés alatt tartása, és szükség esetén, akár a hadsereg bevonásával a szervezetet feloszlatása, a feloszlatott egyház felszabaduló vagyontárgyait a rászorulók között egyenlően szétosztani.

Igen... Úgy beszélek, mint egy politikus. Viszont én nem akarok politikai hatalmat. Békében akarok élni anélkül, hogy bármilyen vallási fundamentalista hatalom kerülne európai ország élére.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat