Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Nem értem.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Nem értem.

2022-06-18

És akkor tartozom egy vallomással. Az van, hogy kibaszottul beleragadtam egy kurva időhurokban. Ez tölti ki a napjaimat, ez okoz komoly fájdalmakat. Gondolatban eltévedek, elgondolkozom. Messzire repülök.

Nagyot merítek a keserédes emlékekből. Ilyenkor kikapcsol a külvilág, felőlem a gépágyúk is keheghetnek a fülem mellett, nem fog izgatni. Üvegbúra nől a fejemen, és nem izgat semmi.

Ilyenkor újra 28 éves vagyok. Nagy ambíciókkal. Nagy tervekkel. Felemás szárnyakkal török a magasba. Előttem van a Déli Pályaudvar. Előttem van a Döbrente tér. Előttem a Margitsziget. A Budai hegyek, amikor Hűvösvölgyből indultunk meg, és szeltük át őket a Völgy utca fele. A Patakpart. A RAKPART, baszdmeg a KIBASZOTT RAKPART... A cseresznyemagok úsznak a vízben... Olyan istentelen helyek fele vetődtek, ahová ma már nem tenném önszántamból a lábam. Egyre fájdalmasabb...

Ugyanez volt ma is. Kinn: Jókedvű emberek ujjongó hada. Ünneplés, kedélyes csevelyek. Benn pedig az ŰR. Az ÉTER. Közepén egy egyszerű kérdéssel:

"Tulajdonképpen mit is keresek én itt?"

Valóban: Mit? Hiszen nekem nem ez az otthonom! Hiszen én nem itt lakom! Hiszen nekem ma "lenne egy kerti partim Környén", úgy, hogy Tatabánya környékén lakom!
Ezek az emberek nem az én embereim. Ezek az emberek nem hozzám tartoznak. Miért van bennem ilyen erős repulzió mindenki fele? Most csomagolni, hazamenni, és tiszta fejjel átgondolni A mindent is. Rám itt nincsen szükség. Bebizonyosodott. A jelenlegi nélkülem tök faján elvan. Én ide nem kellek. Itt nem illek bele a környezetbe. És a részéről kimondani egy ilyet, hogy a lakótársa a saját húga esküvőjén van, és vicces lenne ha ott lenne, és egyszerre pasiznának/csajoznának be... Nagyon rosszul esett. És csodálkozik, hogy nem tetszett ez a megnyilvánulás. Neki sem tetszene.
Hadd ne részletezzem, hogy mit érzek. Most nézem... Ha gyorsan megcsinálom a guacamolé-t, akkor még vidáman elérem a 18:59-es vonatot. Onnan pedig mindössze egy óra a hazaút. Meg még egy 35-40 perc az otthon... Aztán persze rájövök, hogy nem tudok hazamenni: A ruháim nagy része vizes...

De miért jár a fejemben folyton Környe? Miért jut eszembe mindaz, ami ott volt?

Valaki mondja meg, hol vagyok otthon!
Valaki mondja meg, miért csak ott!
Valaki mondja meg, miért vagyok távol,
Valaki mondja meg, miért hogyan!
Valaki mondja meg: a régi emlékek miért nem maradnak meg a múltamban!
De senki nem mondja meg, hogy kéne lépni - senki nem mondja meg merre vagy!

Tudom hogy olvasod a blogomat. Vannak arra utaló jelek. Kísértetiesen sokat tudsz rólam. Tudd: Hogy ettől nem tudok elszakadni fejben. Tudd, hogy nehéz rossz szájízzel emlékezni. Tudd azt is: Néha úgy érzem, csak át kell a hártyát törni, és visszakerülök oda, ahol még minden jó volt. De azt is tudd: Ez a burok több, mint amit egy ember át tud szelni. Tudd, hogy eljutottam oda: Nem lépek. Tudd azt is, hogy nem vagyok képes lépni. Ülök egy... Helyen. Ülök, és valami elveszett belőlem. Nem vagyok magam. Csak önmagam üres, tiszta héja.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat