Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Elbúcsúztatom lakhelyemet

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Elbúcsúztatom lakhelyemet

2019-04-10

Kedves lakhelyem, rohadt burzsuj patkány ittlakók!

Gyermekként költöztem ide családommal, anno 1993 őszén. Csodálatos egy hely volt ez! :))) Hatalmas fák, kedves kis házak, legnagyobbrészt kedves ittlakók (főként öregek). A határban erdő volt, mező volt, bodza, csipkebokor, minden volt itt, ami a békés, egészséges élethez kellett.
Mi zöldbabot, paradicsomot, paprikát, epret, málnát, ribizlit, egrest termesztettünk, de volt, aki csirkét, kecskét tartott. Csend volt. Áldott csend, és nyugalom. Az emberek kibontakozhattak, kirándulhattak, kinek mihez volt kedve. Nem zavarták egymás köreit. Ááá! A lakhelyem maga volt az ezer csodás mese országa. A királyság, ahol felnőttem...

Ez sajnos csak addig a baljóslatú 2003-mas napig volt így, amikor kiderült, "eladták" a kedvenc tavamat. Mindössze 13 éves voltam, és megrázott a dolog, A rohadt patkányai golfpályát akartak építeni a helyére... Végül ugyan nem sikerült, de mégis: Innentől kezdve számítom a romlás idejét.

Aztán lassan, szépen lassan elkezdtek az újgazdagok beszivárogni. Eltelt egy évtized, és a lakosság lassan elköltözött, vagy kihalt. Alig maradtunk páran, akik még emlékeznek arra a paradicsomra, ami itt volt... Szépen lassan eltünedeztek a zöld területek. A fák. A bájos kis szocreál parasztházak, amik közül mindegyik más és más volt - még ha az alaprajzukban nem is volt sok eltérés. A jó, lakható házak telekárban herdáltattak el, hogy egy év múlva nyugati stílusú, apró kertes viskók épüljenek a helyükre...

Most, 2019-ben érkezett el az idő, hogy elbúcsúztassam a lakhelyemet, illetve lassan egykori lakhelyemet. Továbblépek, továbbállok. Nem maradok itt. Annyiszor mondták az új lakók, hogy költözzünk el, mintha holmi rigolyás rossz szomszédok lennénk, hogy nem látom értelmét itt maradni. Többé nem.

És végül az új lakóknak üzenem:
Rendben. Elköltözöm. Távolra, de mégis közelre. Ha megérem a nyugdíjaskort, tanyára fogok Kedvesemmel kiköltözni. Valószínűleg nem fogunk találkozni többé. De nyomatékosan figyelmeztetek mindenkit: NE GYERTEK UTÁNAM! Tietek ez a város. Tönkretettétek. Beköptétek mint a légy. Elrohasztottátok. Eladtátok külföldieknek. Éppen ezért egyikőtöket sem akarom meglátni még átutazóban sem a lakhelyem közelében. Nem fogjátok szennyezni, pusztítani, rombolni azt is. Leendő lakhelyemért kész vagyok gyilkolni, ha kell. Figyelmeztettelek benneteket.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat