Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Ivás után szabályos rémálom

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Ivás után szabályos rémálom

2022-01-15

Huhh... Ezer éve nem látott barátommal iszogattunk tegnap este. Puma 2 néven írtam róla még régestelen régen. Nagyot fejlődött a srác, és nagyon jó irányba halad az élete. :))) Megkapta az egyik ametisztemet - ha bajba jut, gondoljon rám! :))) Ott leszek. :)))

Ami hajnalban történt, az viszont ijesztő volt. Egyszerű, sima álmot láttam, egészen addig a pontig, hogy a TV-t nem kezdtem el nézni. Alighanem a 90-es években lehettem, mert tisztán emlékszem pár mozzanatra, érzésre, ami kifejezetten az akkori környékemre volt jellemző.
Így volt ez a TV-műsorokkal is. Halványan emlékszem abból az időből egy reklámféleségre, ami úgy kezdődött, hogy apuka az áruház mozgólépcsőjén jön fel szemből a gyerekével. Fognak egy bevásárlókocsit, és innen homályosak az emlékeim, mert valami történt az apukával meg a gyerekkel, mert az utolsó képen már csak a falhoz lökött kocsit láthatjuk, üresen. Apuka-gyerek sehol. Itt a képernyő elsötétül, fekete háttéren hosszú zöld szöveg, ami úgy kezdődik: "Ön is(...)?" Ezután beúszott egy nagyon komplex logó, ami szinte akármi is lehetett: Leginkábbis egy optikai illúziót jelenített meg. Azóta sem tudom, hogy mivel kapcsolatban szólított meg a reklám. Volt a Mentálhigiénés Programirodának egy dohányzásellenes reklámja is. Fehér háttérben, dohányzó, fekete női sziluett. Egyfajta elektronikus telefoncsöngés volt a szignál, amit minden, a narrátor által elmondott mondat után ismételtek. Óvodásként RETTEGTEM ettől a reklámtól. Meg a már említett Programirodának a logójától is. A logó maga itt megtekinthető:
https://www.antikvarium.hu/konyv/iii-csaladbarat-konferencia-1997-176866-0 - a kiadvány sarkában ott a két kéz, és a penna, amit az óvodáskori képzelőerőm egy dühös, agresszívan a nézőre meredő arcnak látott. (12 éves koromig rettegtem az "arctól", folyvást rettegve attól, hogy beúszik az ablakom elé - rikácsoló hangján nekilát egrecíroztatni, aztán bejön az ablakon és picsán harap. 😆😆😆😆)
Na, álmomban ez a két reklám keveredett. A telefoncsengés, és a gyerek. Konkrétan nem tudom, hogy az álombéli reklám miről szólt. Talán arról, hogy a gyerek volt drogfüggő. Talán arról, hogy a reklámban szereplő kisfiú abúzus áldozata lett. De a lényeg, hogy a logó helyén kitöltötte a képet az, hogy a gyerek kimerevített arcát afféle képmozaik technikával raszteresen megcsinálták: Minden képen keservesen sikító szájak voltak. És persze gyerekkorom mumusa, amit nagyanyám csak "dohánylevélként" emlegetett, ott figyelt (meggyőződésem, hogy) vihogva a kép sarkában. Időnként a "dohánylevél" a mai napig megjelenik álmomban. Ilyenkor jeges verítékben ébredek, és a szívem majd' kiugrik a helyéből. Most sem volt ez másképpen. Az adrenalintól egyből kapcsoltam fel a lámpát, majd néztem körül - vadul ide-oda szegezve a párnám alatt tartott pisztolyomat. Egy kicsit megnyugodtam, hogy sehol semmi. Az sem tett jót lelkiállapotomnak, hogy közvetlenül ezután hangos csattanással leesett valami a konyhában. Befostam. 2:00 volt kereken...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat