Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
És megkérdezem...

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
És megkérdezem...

2020-12-16

...mi a tökömért kell az életemet teljesen feldúlni? Hát hány projektbe kell még belevágjak?! Milyen emberfeletti teljesítményt kell még felmutassak?!

Igen: Kedvesem kitalálta, hogy egyetemet akar végezni. Nagyon jó... Abba nem hajlandó belegondolni, milyen nyomással lesz ez az életünkre. Van hogy 24 órázom. Állás-másodállás. Azért, hogy fennmaradjunk a víz felszínén. Azért, hogy ne legyen még egyszer mínusz 90/100 ezres a havi mérlegünk... Inkább nulla. Vagy még inkább plusz 20-30 (jobb lenne a negyven)... Csoda, hogy nagyon nyersen és durván mondtam meg a véleményemet az egészről?

Elég volt ebből. Mikor fogok tudni nyugodtan élni? Miért kell állandóan feldúlni úgy az életemet, hogy sehol ne tudjam magam IGAZÁN otthon érezni?! Ha anno, két évvel ezelőtt ezt tudom, akkor alapból úgy készülök. Akkor nem költözünk ki az albiból. Tanulsz? Tanulj! De akkor nincsen lakásvásárolgatás, meg kb semmi sem. Én dolgozom, főzök, megtakarítok. És NAGYON durván megfogom a pénzt. Most pedig van két hitel a nyakunkban. Az egyik Kedvesem fizetésének a felét viszi. A másik, az enyém nem vészes. Viszont - és ez most így korrekt - az összes közmű az én nevemen van. Fizetek nyolcvanezerfelé. Másodot is taposok, hogy uram bocsá' legyen némi plusz jövedelmünk. És akkor még ez is...

Oké. Főzni/mosni/takarítani nem kell rám. Köszönöm, magamnak is meg tudom csinálni. De hogy onnantól kezdve egymás mellett élhetünk, mint két idegen, az is tuti. És most lehet jönni, hogy az az ő élete. Igen. Aláhúzom. De attól még nem lehet tőlem elvárni, hogy én közben ne éljem az életemet. És igen, el fogok menni otthonról. Dolgozom, wellnessezek majd - meg viszont nem csalom. A haditerv az, hogy elkezdek annyi pénzt félretenni, amennyit csak tudok. Kell legalább hat millió.

Ezúttal, ha beüt a krach, mint bánathozóékkal, nem csupasz seggel indulok neki a világnak. Most már elég volt! Mindig az egyetemet kell isteníteni. MINDENKINEK. Csak mert "önmegvalósítás". Másért sem. Több dologról nem fogok lemondani a párkapcsolatom érdekében. Most érzem úgy, hogy amit nyújtok, az nem elég - dacára annak, hogy emberfeletti erőfeszítéseket teszek. Nem. Nem fogok lemondani a kirándulásokról, utazásokról, nem fogok lemondani a barátokkal való bivakolásról. Ezúttal nem. Ha neki jó lesz a hét hét napján dolgozni/tanulni, egészségére. De nem fogom csak azért várni a csodát otthon, mert hiányzom neki ha nem vagyok otthon, de kuss mert tanul. Ha ez egy évvel ezelőtt derül ki, még simán nem érdekelne. De most, két hitellel a nyakunkban? Egy félig meddig felújított házzal? Hát NEM! Most már KÖTELESSÉGEINK VANNAK. Kész. Ez nem egy olyan döntés, hogy a zöld vagy a piros kabátot veszem-e meg... Itt nagyon sok bukhat ha valami balul üt ki...

Támogassam, mert ez a feladatom?! Miben? Abban, hogy folyton stresszes lesz? Abban, hogy nem tudunk majd minőségi időt együtt eltölteni? És hogy még csináljunk ilyen körülmények közé gyereket (ami adott körülmények között szintén a nyakamba szakad)?! NEM! Nem rabszolga, meg fejőstehén vagyok, basszameg!

Ha úgy adódik, hogy kenyértörésre kerül a sor, ezúttal nem maradok szarban. :))) Kimászom ebből a szarból. Nem fogok a párkapcsolat jegyében fejest ugrani a vasbetonba.

Minden elveszett:
Mit tehetek ilyenkor?
Indulok, s megyek.

Ha a kétségek
Nyakamat körül folyván
Összepréselnek:

Lerántom magam.
Elszököm, szabad leszek
A kötél várhat.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat