Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Megélhetési kérdések, anno 2007

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Megélhetési kérdések, anno 2007

2017-10-25

Emlékbetörés. Megint. Az, hogy kórusban mantrázták az idióták, hogy a hivatásos grafikusi hivatás anyagilag enyhén szólva sem kifizetődő. Szó szerint:
"Úgysem lehet belőle megélni! NEM. LEHET. BELŐLE. MEGÉLNI. ÉRTSD MEG: KELL VALAMI RENDES ÁLLÁS! EBBŐL NEM LEHET MEGÉLNI!"

Neeeeeem?! Nem a kurva anyátokat?!

Miért? Abból, amit úgy általában csinálok abból meg lehet élni? Félre tudok tenni lakáscélra, hogy majd TALÁN EGYSZER ESETLEG valamikor 50 és 60 éves korom között tudjak végre önálló életet kezdeni?! Tudok ebből boldog szingliéletet élni SAJÁT LAKÁSBAN?! A válasz nem... Egy átlag albérletre elmenne a fizetésem, és akkor még nem ettem, szórakozni meg még eszembe sem jutott. Tehát megélek belőle? NEM.
Ez persze nem azt jelenti, hogy utálom, amit csinálok, mert IGEN, felelősségteljes munka, és hasznos. A környezet jó, a légkör kifejezetten tetszik. Csak - mint a mai magyar fizetésekből úgy általában - ebből sem lehet megélni.
Meg kellene csinálnom levelezőn egy grafikusi képzést. Miért is? Azért, mert Nagyfiú az én telefonos útmutatásaim alapján megcsinálta a fantasy-térképét papírtextúrásra. És rohadt pipa vagyok. Ha egyszer úgyis ehhez értek igazán, akkor miért nem engedték, hogy erre tendáljak?! Miért kellett nekem ENNYI kibaszott évet várnom arra, hogy másnak is leessen, hogy hülyeség volt az egész antimantra? Miért voltam 17 éves koromban egy szaros dedósnak elkönyvelve, és miért nem volt sosem jó az, amerre el akartam indulni?! Oké, hogy mindenki tévedett, de megint ott tartunk, hogy MINDENNEL el vagyok késve. A kocka el van vetve. ESÉLYEM sincsen másodállásban grafikusi megbízásokat csinálni, tekintve, hogy nem is csinálhatnék, hiszen nincsen képesítésem SEM. De örülök neki, hogy nem lehet belőle megélni, amikor láttam nem egy grafikust, aki:
1. Fiatal.
2. Jól él.
3. Csodaszép barátnője van.
4. Saját lakása van.
5. Tehetséges.

Igen. Szerintem sem lehet belőle megélni. Fogyatékos döncikének meg majd jó lesz minden. Még az is, hogy 50 évesen is ágyba hozza neki anyuci meg apuci a kakaót... UNDORÍTÓ!
Úgyhogy megérte mindig másokra hallgatni. Tizedannyira lettem volna tökös, mint ma, biztosan nem itt tartanék (hanem jóval előrébb, mielőtt félreértések alakulnának ki). Az állítólagos jóakaróim pedig tövig bekaphatják a faszomat. Mit tudtak ők? Volt kristálygömbjük, meg kígyóbelük, békahájuk, meg mindenféle bűvös szerszámuk, amivel tisztán látták a jövőt, vagy mi a faszom?

Na jó... Befejeztem. Egyre cinikusabb vagyok. Csak tényleg fáj, hogy RÉG minden eszköz a rendelkezésemre állna, amivel saját életet tudnék élni. De semmi baj: Módszeresen teleszarták a saját tányérjukat, ugyanis nem tudnak tőlem szabadulni... XDDD Még egy jó ideig biztosan nem - hacsak nem tudok lízingelni...

Na, akkor miből is lehet/nem lehet megélni? :)))



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat