Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Közvetlen életveszély elhárítva

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Közvetlen életveszély elhárítva

2023-08-10

...cserébe megint visszatértek a szar gondolataim. Tegnap beszéltem Csatanggal, és idáig teljes mértékben abban a hitben voltam, hogy megszakadt az a bizonyos szál. Most hirtelen NAGYON vegyessé váltak az érzelmeim, amikor is második családomról kiderült: "Hazavárnak". Annyira jó idők voltak azok... És a mai napig visszahúz a szívem a környei házba.
Ugyanakkor ambivalensek az érzéseim. Az is liminal space-szé vált. Az, ami a lángját adta, mindörökre kialudt. Igyekszem a jelenre fókuszálni, és igyekszem a gyeplő után kapni. De mégis... Hiányoznak a balzsamos éjszakák... Hiányoznak a tó körüli séták a holdfénynél... Jó egyedül lenni. Nem kell magyarázkodjak, hogy miért reszelem le újra a lelkemet...
Visszahúz valami mindig... Nem rosszból, nem rossz érzéseket keltve, de ott még dolgom van. Csak tudnám, mi az... Node kiderül majd...

UPDATE: Kibaszottul meg vagyok baszódva. Minél tovább jár az agyam, annál jobban szorul össze a torkom... És annál jobban önt el a keserű fájdalom. Random eszembe jutott két zene, aminek nagyon nem szokott jó vége lenni... Az egyik a szokásos Dreiton... A másik pedig:

https://youtu.be/INWZKnxuT_0

Boross Ida - Honvágydal

Próza:
Ember ezrek élnek a nagyvilágon szerte, kik örök lázadással jobb sorsot keresve sodródtak el hazájuktól messze. Az egyik gazdag lett, a másik szegény maradt, van aki palotában lakik, van aki a hidak alatt. De még ha szebbet is, jobbat is nyújt nekik az új idegen ismeretlen ország, mégis mindig hazavágynak, hazahív a honvágy.
A hazai szó hív, emlék, szemükbe könnyeket csal, s szívük mélyén fájó, vágyó himnusz lett ez a dal.

Kórus: (Oly szép boldog idő Oly szép régi idő )

1.
Oly távol messze van hazám
Csak még egyszer láthatnám
Az égbolt felhő vén Hold szellő
Mind róla mond mesét csupán

R.
Holdfényes májusok muskátlis ablakok
hozzátok száll minden álmom
Ott ahol él anyám ott van az én hazám
ott lennék boldog csupán

2.
A sorsom jó vagy rossz nekem (Oly szép boldog idő )
Itt minden minden idegen (Oly szép régi idő )
Más föld más ég más táj más nép
Bár csak otthon lehetnék

Az utolsó sor basz a legnagyobbat, és írja le az érzést, amit kontextus nélkül nem érthet ember. Nem tudod, mit veszítesz el, amíg el nem veszíted. Egy dolgot tudok tenni, hogy mentem ami menthető MÉG az életemben, elfogadom a szíves invitációkat, és... Talán egy pár lépéssel közelebb tudom magam az otthonhoz...

...ahová nincs út visszatérni.

https://www.reddit.com/r/AmItheAsshole/comments/t568yu/aita_for_telling_my_exfianc%C3%A9s_best_friend_that_he/?xpromo_edp=enabled - ez pedig ismételten megerősített abban, hogy miért nem akarok jó ideig ismerkedni, párkapcsolatot kialakítani. De tudjátok mit?! Leírom kifejtős módon, hogy mi ezzel a bajom. De nagyon elundorodtam az emberektől. Lehetsz bárki, tehetsz bármit, lehozhatod a csillagokat is az égről... De úgyis csak a kiutat keresik tőled. És ha van alkalom (megjegyzem: ilyen barátok mellett nem kell ellenség), akkor nagy csinnadrattával lekoccolnak, te meg kezdj magaddal, amit akarsz. És rohadj meg, meg oldd meg a dolgaidat ahogy akarod. Kösz...! Ez a része egyedül is remekül megy. Nem kell ehhez külső segítség... És kérdik, miért nem igyekszem, miért nem iparkodom párt keresni.
Többször megkaptam azt is, hogy egy gyerek segítene "felelősségteljes felnőtté válni". Drága szíveim!!! Mondják ezt azok, akik az első komolyabb nehézségnél feladták?! Meg keresik az új impulzust? Meg nem bírnak a "fannijukon" megülni?! Ne basszatok már fel jobban, mint alapból!!! Egyszerűen... Katasztrófa. KÖZKATASZTRÓFA... Értitek: Csináljak gyereket olyannak, aki nem gondolja ezt az egész dolgot olyan komolyan, mert anélkül nem vagyok teljes értékű férfiember... Szerintem az van, hogy ezeknek a fogyatékosoknak csípi a szemét, hogy teljesen független vagyok mindenkinek a baromságaitól. Meg túlságosan önálló vagyok... Értem én, hogy szerepcsere volt, és most a hercegnőnek kellene a herceget megmenteni, de engem ezek a mindenféle ideológiák már RÉG hidegen hagynak... Nem vagyok mások játékszere. És nem vagyok senki spermadonorja. Meg majd hallgathatom a cseszegetést, hogy legyen nagyobb lakás, nagyobb kocsi, nagyobb ez, nagyobb az... Hát álljon meg a lopott bicikli hegymenetben! Mindenki nagyon önálló, és modern nő... Akkor tessék egyenlő mértékben kivenni a részét a melóból, nem csak tartani a markát!
Emellett... Megint felteszem a (költői) kérdést, a David-botrányra reflektálva. Miért is Mike tehet az egészről, ha David szabotált a gyökérségeivel?! Az OP-nak masszív fogalomzavar van a fejében. Madarat tolláról... IIIIGEN?! Akkor mit keres keresztanyai minőségben Tommy életében, meg mit keres Jane életében barátnői minőségben?! Ha Mike a baráti köre miatt vállalhatatlan, akkor tessék szépen lekopni Jane-ékről is!
Ami engem illet... Befejeztem. Már a "Na, EZÉRT nem akarok családot" c. bejegyzésem alkalmával is kifejtettem, de elmondom újra... Többé egy primitív gyökér sem fog leszégyeníteni, csak mert a kis egóján csorba esett! Nem! Én nem plüssmaci vagyok, akit ki lehet rakni, meg el lehet ajándékozni. Elég volt! Kivívtam a függetlenségemet, amit többé senki kedvéért SEM fogok feladni. Kezdjük annál az egyszerűbb körnél, hogy bocsi, hogy nem születtem húsz évvel előbb - nem tehetek róla, hogy "csak" 33, és nem 53 éves vagyok... Alapvetően apám és anyám között 11 év volt apám javára. Az is marginális, de még azt mondom, oké. Ott tartunk, hogy a hazánkba szakadt távolfia is előrébb való mint én (párkeresés tekintetében) - a saját hazámban. Csak mert itt születtem férfitestbe, az nem tesz engem a világ szemetévé, a kurva anyjukat! A másik: Nem az én feladatom előteremteni mindent. Vagy két ember teremti meg az OTTHONT, vagy a továbbiakban nem érdekelnek a kifogások. Ha meg csak az a baj, hogy hímnemű magyar állampolgárnak születtem, akkor én, mint szoci (libbant, libsi, vörös faszfej, sorosszopó) nem fogok rasszista picsáknak pitizni. Lehet továbbállni a faszba. És ezeknek a rasszista szemeteknek legyek a spermadonora, hogy "teljes értékű férfivá váljak"... Gyerekek... Ennek fussunk neki újra...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat