Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Reakcióválasz

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Reakcióválasz

2020-02-24

Légnyomást kapok magamtól. Álmos vagyok, de mint az állat. Elvi lehetőségem van az alvásra, de képességem nincsen - rajtam kívül álló okokból. Ezért most megragadom a lehetőséget, és küldök egy választ. Régóta érik ez az írás, és most van némi üresjáratom, amikor sem a magánéletben, sem a szakmámban nem tőlem várnak döntéseket, irányítást, útmutatást. Amúgy is, ez kimegy, az bejön, keresztbeverik a pihenésemet. De már ezt is leszarom...

https://nlc.hu/szepuljunk/20170929/dilemma-a-pasimnak-hosszu-hajjal-tetszem-en-azonban-a-tusivel-erzem-jol-magam/

Kedves cikkíró!

Első körben leszögezem, hogy IGEN, láttam már rövid hajú nőt akinek jól állt a rövid haj, de ez volt kb ezerből öt eset. A jelenség, amiről írtál, elszomorító. Na, nem maga a frizuraváltás, hanem AHOGYAN megtörtént. Erről szeretnék írni. Szívem szerint privátban, NEKED küldeném el az üzenetet, de minthogy az oldalon nincsen elérhetőséged, ezért ide írom le a válaszomat. Kezdjünk is bele, én azt mondom.
Nyílt kérdésedre én egy dolgot mondok: PÁRODDAL BESZÉLJETEK ERRŐL. De újfent. És kurva őszintén. Én, a megrögzött hosszúhaj-párti, nem tudok objektív választ adni, (stílszerűen) DE! Őszintén, nem is akarok. Az első, ami megütötte a szemem ez volt: "Aztán hirtelen harminc lettem, és tele lett a padlás azzal, hogy más kívánsága szerint alakuljon a hajam hossza." Egyrészt: valahol talán érthető a dolog. De nem így kivitelezve, bakker! Sajnos az írásból sok körülmény nem derül ki, ami érdekelne. Beszéltél előzetesen vele erről? Felvázoltad neki hogy miért akarsz hajat vágatni? Ha nem, akkor sajnos ezt nagyon elbasztad. Nyilván: Nem számadással tartozol. De az elfogadásban, és a megértésben sokat segít egy ilyen alapos beszélgetés.
Ha tudta, akkor pedig őszintén csodálom azt, hogy képes ENNYIRE tiszteletben tartani az érzéseidet. Más szavakkal, NAGYON sajnálom a párodat. Tűnjek bár nagyon "patriarchálisnak", "dedósnak", "kicsinyesnek", "felszínesnek", de ha ilyen párom lenne mint te, már nem lenne. Ha alapvető kompromisszumkészség nincsen benned, akkor vedd csak feleségül becses magad. Nem a rövid haj miatt, hanem az elv miatt. Ha már ilyen kis dolgokban nem akarsz együttműködni, akkor mi lesz később...?
Azt el kell mondjam, SZERETNI és ELFOGADNI két nagyon külön történet. Az az egésszel a legnagyobb bajom, hogy az írásod alapján képtelen vagy a párkapcsolatodért áldozatot hozni. Mit értek ez alatt? A párod, képes volt áldozatot hozni érted. A kapcsolatotokért. Képes elfogadni olyan frizurával, ami NEKI nem tetszik, de legalább utálja, mint a szart. Fordítva mintha azonban már nem akarna működni. Képtelen vagy elfogadni azt, hogy NEKI mások a preferenciái. Képtelen vagy az együttérzésre - hiszen feltetted a kérdést: "maradjon, vagy változtasd vissza?". Képtelen vagy elfogadni azt, hogy neki másképpen tetszik. A válaszából, meg a gondolkodásából nekem az jön le, hogy egy igen jól nevelt, korrekt pasas. Nem fogja kimondani a vágyát, holott TUDOM, hogy a világ legboldogabb embere lenne ha visszakapná azt, akibe beleszeretett (külsejével együtt). Látatlanban is engedd meg, hogy kimondjam a gondolatait! Nem fog megcsalni. Ezt is tudom. De ha még nem történt változás, egy idő után dönthet úgy, hogy mást keres, olyat akit meg is tud kívánni. Szarásig kivakolhatod magad. Teleaggathatod magad, mint a karácsonyfa. Felvehetsz AKÁRMILYEN szexi ruhát - ez nem változtat a tényen, hogy ott lesz az a DE. A DE, amibe akár bele is bukhat a kapcsolatotok. Lehet hogy nem azonnal. Lehet hogy évek múlva. Vagy egy másfél évtized után, amikor besokall, mert felgyűlnek a sérelmek benne. Biztosan meg akarod ezt várni? A lehetőség ott van, és ott is marad, amíg nem változtatsz. Plusz: Képzeld csak el: Tegyük fel úgy dönt, hogy televarratja magát zombikkal, csontvázakkal - akármivel, ami neked visszataszító. Vagy bajszot, esetleg naaaaaagy szakállat növeszt. Vagy telenyomja az arcát piercingekkel. Meddig tudnád elfogadni? Mikor sokallnál be? Képes lennél leélni egy életet egy olyan ember mellett, akit szeretsz, de képtelen vagy vonzódni hozzá, mert a preferenciáid tök mások? És ne mondd hogy te aztán képes lennél elfogadni. Mert nem fogom elhinni. Túl jól ismerem a mintázatot...
Persze, lehet mondani, hogy akkor menjen, kinek kell egy felszínes ember, és lehet nyugodtan jönni a hasonló posztmodern, progresszív neoliberális dumákkal. De akkor meg ne szenvedtesd! Hagyd ott, és akkor keress egy olyan férfit, akinek tetszik ez a frizurának eufemizált rakás kutyaszar! Bár ez a megoldás undorító volna - a gyenge, gerinctelen liberók tesznek így... Én képes voltam 12 éven át növesztett hajamtól megválni azért, hogy tetsszek a páromnak - pedig a mai napig nem feltétlenül tudom megszokni három hónap távlatából sem. És fordítva: Párom képes volt arra, hogy visszanövessze a haját olyan hosszúra, mint amilyen akkor volt amikor megismertem (megjegyzem: ő is így van a hosszú hajjal, ahogy én a röviddel). Szerintem ez így korrekt. Ha ennyi áldozatot képtelen vagy dilemmázás nélkül meghozni, ráadásul felnőtt ember létedre, akkor javaslom a "boldog szinglilétet". Élj, járkálj, bulizz! De ezt ne jóravaló srác rovására tedd meg!
A megoldás? Ha továbbra is a progresszív, neoliberális, third-wave feminista moslékokra, tetves hipszerekre, és más hasonló gerinctelenekre hallgatsz, akik a legkisebb kompromisszumot is a szabadságjogok sárpatiprásának élik meg, akkor nincsen a helyzetnek megoldása. Ha túljutottál azon, hogy milyen stílusban mondtam el a mondanivalómat és átjött az, amit le akarok kommunikálni, akkor javaslatom a következő: KÖZÖSEN keressetek olyan frizurát, amitől egyikőtök sem megy a falnak. Ott van pl. a taaz.com. Nem igényel három diplomát felmenni arra a kibaszott netre, és közösen nézni valami köztes megoldást. Nem azért, mert patriarchátus, ahogy a legtöbb neolib nyomorult elképzeli (van is nekünk arra időnk hogy titkos mizogün nagygyűlésekre járjunk, amiket szakállas pópaformájúak vezetnek!), hanem mert egy párkapcsolatban azért illik odafigyelni a másik fél kívánságaira. Külső megfog, belső megtart. Engem is hányan lepattintottak, mert megkívánni nem tudtak hosszú hajjal... Nem rovom fel így utólag nekik - rövid hajúakkal én sem lennék képes megosztani a SAJÁT életteremet sem, nemhogy az ágyamat. Jópofa vagy! Veszel, de semmit nem akarsz adni - illetve amit adni próbálsz, még tüneti kezelésnek is gyenge... Na EZÉRT beteg a világ. Nem pedig a hajhosszon kialakult konfliktushelyzetek miatt...

Hogy erősen fogalmaztam? Igen. Elfogult vagyok? Arra mérget vehetsz. De ha CSAK rajtam múlna, az istenekre esküszöm, nem engedném, hogy tönkretedd az önmegvalósítás zászlaja alatt egy ember életét, csak mert "ezadivat", "ezvan"... Illetve az önmegvalósítással sem lenne baj, ha nem vastagon más ember kárára menne. Nyilván nem KÖTELEZŐ MINDENRŐL, VÁLOGATÁS NÉLKÜL LEMONDANI, csak mert párkapcsolat. Vannak olyanok, amik előre visznek az életben, de van olyan is aminek igazából semmi gyakorlati haszna nincs - gondolom nem fegyveres testületnél teljesítesz szolgálatokat, nem vadállatokkal, vademberekkel harcolsz kézitusában. Plusz. Az említett 12 év alatt a hosszú haj SEMMIBEN nem gátolt engem, begumiztam, sapka vagy kendő rá, aztán ákombákom. Dolgoztam őrként, karbantartóként, most vasútnál főállásban, másodállásban kertészkedem. Elkeserítőnek tartom, hogy ragaszkodsz egy olyan dologhoz, ami nélkül vidáman el lehet lenni, cserébe meg minden alkalommal benne van/lesz a tüske a párodban, meglát a fejeden ezzel a förmedvénnyel.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat