Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nézd meg a Naplómat naplója


Érdekeske [34253 AL], gazdája Nézd meg a Naplómat
2005. április 26.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/34253
2005. április 26.

Alfától a Q-10-ig

A tudósok mindent bevetnek, hogy készítményeikkel szebbek, fiatalabbak legyünk. Jó tudni, mi mit jelent a csúcskozmetikában.

Alfa-hidroxi-savak: természetes hámlást elősegítő gyümölcssavak, amelyek regeneráló, bőrfiatalító összetevőket tartalmaznak.
A-vitamin: elősegíti a sejtek regenerálódását, szabályozza a faggyúmirigyek működését, védi a hámréteget a fertőzésekkel szemben.
B-vitamin: hiánya bőrgyulladást, hajhullást, körömproblémákat okozhat. Elsősorban élesztőben, hüvelyesekben, májban, tojássárgájában található.
C-vitamin: antioxidáns, öregedésgátló hatású, erősíti a bőrszövetet, fokozza a bőr tónusát és színét, alkalmas pigmentfoltok kezelésére is.
Elasztin: a bőr kötőszövetében található. A kötőszövetek kollagén- és elasztinrostjai biztosítják a bőr megfelelő mechanikai tulajdonságait. Az öregedés folyamata során a rostokra lipidek rakódnak le, megvastagodnak, vízfelvevő képességük jelentősen csökken, a bőr rugalmatlanná válik. Az elasztint tartalmazó készítmények elősegítik az elasztin újraképződését a bőrben. Arc- és hajápoló kozmetikumokban egyaránt használják, feszessé, rugalmassá teszi a bőrt.
E-vitamin: antioxidáns (szabadgyökfogó), öregedésgátló, gyulladáscsökkentő, természetes hidratáló hatású.
F-vitamin: létfontosságú zsírsavakat tartalmaz, főként növényi olajokban található (pl. lenolaj, napraforgóolaj). Szépségápolási szempontból az egyik legfontosabb vitamin, a kozmetikai készítmények jelentős része tartalmaz F-vitamint. Hiánya bőrszárazságot, a haj és a köröm töredezését okozhatja.
Glikol: a glicerinhez hasonló alkohol. Arckrémekben is alkalmazzák, mert könnyen felszívódik, és nem tapad.
Glycoprotein: növeli a sejtek oxigénfelvételét, élénkíti a sejtanyagcserét, energizálja a sejteket, serkenti a szövetregenerációt. Nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású.
H-vitamin (biotin): szeboreás, mitesszeres bőr kezelésére használják. Hiánya a faggyútermelés zavarait, a bőr gyulladását idézheti elő.
Jojobaolaj: egy Mexikóban őshonos sivatagi cserje magvából nyerik. Jótékony hatással van a faggyúmirigyek túlzott működésére, a bőrt lággyá, simává teszi.
Kollagén: a bőr kötőszövetének hetven százalékát alkotja. Fiatalkorban a szervezetben még oldott állapotban található. Molekulái egymás irányába eltolhatók, vízvisszatartó képességük kiváló, ennek köszönhető a bőrünk rugalmassága. A kor előrehaladtával azonban a kollagén egyre merevebb, oldhatatlanabb lesz, vízmegkötő képessége csökken, ezáltal a bőr rugalmatlanná, ráncossá válik. A kollagént tartalmazó készítmények javítják a bőr vízmegkötő képességét.
Lanolin: nagy vízfelvevő képességű zsíros anyag, amely a bőrbe gyorsan és mélyen felszívódik. Elsősorban krémek és rúzsok alapanyaga.
Lipidek: védőréteget alkotnak a bőrön, megakadályozzák a bőr kiszáradását, óvják a bőrt bizonyos betegségeket okozó csírákkal szemben.
Liposzóma: kis méretű biomolekuláris készítmény, melyet lecitinnel vagy lecitin jellegű anyaggal vonnak be, így könnyen juttatnak be bizonyos anyagokat a bőrbe.
Protein: egyszerű fehérje, mely aminosavakból áll, a szervezet nélkülözhetetlen alkotórésze.
Q-10 koenzim: bőrazonos koenzim, elősegíti a bőr természetes regenerációját a mélyebb rétegekig, ezáltal láthatóan csökkenti a ráncokat. A speciális energiakomplex folyamatos energia ellátást biztosít a bőrsejteknek, így gátolja, lassítja az öregedést

Bőrfiatalítás C-vitaminnal:
Idővel a bőr veszít természetes feszességéből. Ennek egyik oka, hogy a fiatal bőrszerkezet fontos szerkezeti eleme, az ún. papilla mérete, kerülete csökken. A tiszta C-vitamin képes ezt a kedvezőtlen folyamatot visszafordítani, és a papillákat újraépíteni. A bőr újra feszes, ruganyos lesz.

Az Egypercesből tallózta T*



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat