Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nézd meg a Naplómat naplója


Érdekeske [34253 AL], gazdája Nézd meg a Naplómat
2005. augusztus 27.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/34253
2005. augusztus 27.

Win 9x/3.1 különbségek:
A Windows 95/98 egy keverék a DOS, Windows 3.1 és a Macintosh rendszerekből felépítve, feldobva pár egyedi képességekkel.
A Windows 95/98 gyorsabb a Windows 3.1-nél, főleg 32 bites alkalmazások futtatásánál. Elég sok bővítést is tartalmaz, egy pár közülük, összehasonlítva a Windows 3.1-el:

A Start Menü és Explorer
A Program Manager-t átalakították egy Macintosh-féle felületre, mappákkal és hosszú állománynevekkel, és a Programcsoportokat felcserélte a Start menü.
A File Manager átalakult Explorerré. Amikor kikapcsolod a gépet, a desktop érintetlen marad futtatásról futtatásra.

Beépített DOS
A DOS-t beépítették, és a Windows 95/98-al egyszerre indul. Az AUTOEXEC.BAT, CONFIG.SYS, WIN.INI, SYSTEM.INI és a többi INI állományt megtartották a kompatibilitás miatt.

A Registry
Minden harvereszköz és környezeti beállítás a Registry-be került, az állományokról és alkalmazásokról szóló információ innen elérhető el.

Előremutató??? Multitasking
A Multitasking most fejlettebb, tehát több alkalmazás is egyidejüleg futhat. Minden futó alkalmazás a Taskbar-on (Tálcán) jelenik meg.

Beépített hálózatkezelés
A hálózatkezelés beépítésre került, megkönnyítve a népszerű Helyi Hálózatokba illetve a telefonvonalas hálózatokba való kapcsolódást is.

Plug and Play ( „Magától működő”)
Új hardware illesztése egyszerűbb. A Windows 95/98 támogatja a Plug and Play szabványt, illetve itt kerül bevezetésre, amely nem hibamentes, de jóval jobb mint a DOS/Windows 3.1 párosításban.

Safe Mode-Biztonságos Mód- Csökkentett Mód
A hibaelhárítás valamelyest egyszerűsödik, mert a beépített Csökkentett Mód lehetőséget biztosít egy “tiszta” újraindulásra, kizárólag a feltétlenül szükséges illesztőprogramok betöltésével.
© 1981- 2005 The Computer Language Company Inc.

http://www.pcmag.com/encyclopedia_term/0,2542,t=Win+9x31+Differences&i=54487,00.asp


Windows 95

Az elso 32 bites operációs rendszert, ami egy jelentős fejlesztés volt a Windows 3.1-hez képest, 1995 augusztusában mutatták be. A Windows 95 egy teljesen átformált felhasználói felüetet biztosított a felhasználó számára, amely magában foglalta a mostanra teljesen megszokott Start menüt és a Taskbar-t; ugyanakkor a telepítésnél választható maradt a Windows 3.1-es felhasználói felület is (Program Manager és File Manager).


A Windows 95-ben fejlesztették a hálózatkezelést is, illetve bevezették a hosszú állománynevek használatát. Ugyancsak itt jelenik meg a Plug and Play, amely még vonzóbbá tette a felhasználók számára. A memóriakorlátozások, melyek annyi gondot okoztak, már jóval lecsökkentek. Az egyszerre futó alkalmazások jóval hatékonyabban tudnak futni a Windows 95 alatt.

A Windows 95 volt az első Windows változat, amelyben a számítógép egyenesen a Windowsot töltötte be. Windows 3.1-nél a számítógép DOS-ban indult, majd utána töltődött be a Windows, mint egy külön alkalmazás. A DOS-t ugyanakkor meghagyták a Windows 95-ben is, beépítve, és mindkettő indításkor töltődik be.


Forrás:
http://www.pcmag.com/encyclopedia_term/0,2542,t=Windows+95&i=54613,00.asp



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat