Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nézd meg a Naplómat naplója


Érdekeske [34253 AL], gazdája Nézd meg a Naplómat
2007-05-01

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/34253
2007-05-01

Elszúrták 02 ( 2002.)
Az "évszázad csalója" hûvösön ülve várja sorsát Bécsben
Bécs, 2002. február 4. (MTI) - Vizsgálati fogságban van Bécsben Shalom Weiss, aki egy jogerõs amerikai bírósági ítélet szerint a kilencvenes évek elején hamisított csekkekkel megvásárolt egy floridai biztosítót, kifosztotta több ezer nyugdíjas számláját, s az okozott 538 millió eurónyi kárért távollétében 845 év szabadságvesztésre ítéltetett.
Weiss az ítéletet követõen Európába szökött, s az FBI tíz leginkább keresett bûnözõjének listájára került. 2000 októberében elcsípték Bécsben, a szeretõjénél, de az Egyesült Államok azóta hiába kéri kiadatását: a bécsi tartományi legfelsõ bíróság ezt az emberi jogi konvencióra hivatkozva azzal utasította el, hogy Weiss amerikai tárgyalásán nem tudott személyesen védekezni.
A bíróság szerint Ausztriában újra kell tárgyalni az egész csalási ügyet. Weisst - ha a bécsi bíróság bûnösnek találja az ellene felhozott vádakban - legfeljebb tíz évi szabadságvesztésre ítélhetnék, Ausztriában ugyanis ez a maximális büntetés a hivatásszerûen elkövetett súlyos csalásra.
A 48 éves férfit 2001. októberében 20 millió schilling kaució fejében szabadlábra helyezték azzal, hogy nem hagyhatja el Ausztriát és tartania kell a kapcsolatot a bírósággal. Ezt a döntést azonban az ügyészség fellebbezése nyomán a legfelsõ bíróság most visszavonta, mert úgy látja, fennáll az újbóli bûncselekmény veszélye, másfelõl a törvény elõírja, hogy a kaucióra felhasznált pénz nem származhat bûncselekménybõl, s Weissnek bizonyítania kellene, hogy a letétbe helyezett pénz tiszta.
Weiss bécsi ügyvédje tiltakozott az újbóli vizsgálati fogság ellen és fellebbezést helyezett kilátásba, mivel - mint mondta - a kauciót Weiss családja hitelekbõl biztosította, s a bankhitelek papírjait be is mutatták a bíróságnak éppen a pénz tisztaságának bizonyítására.
Nem tudni, mikor emelnek Weiss ellen vádat, hiszen tulajdonképpen az Egyesült Államokban már lefolytatott eljárás egészét meg kellene ismételni. A bécsi legfõbb ügyészség szerint gyorsabban is mehetne valamivel az ügy, ha mindkét fél megelégedne az amerikai iratok felolvasásával, errõl azonban egyelõre nincs döntés.
________________________________________
Brit útlevél a "zsidó" Hitlernek
London, 2002. február 8. (MTI-Panoráma) - A brit titkosszolgálat a II. háború idején hamis útlevelet gyártott Adolf Hitlernek - mint zsidónak. A dokumentumban, amely a titkosszolgálat archívumának csaknem hetven év után nyilvánosságra hozott részlegében találtak, az elsõ belsõ oldalon nagy vörös J betû jelzi a tulajdonos származását (Jude), hamis pecsét kíséretében.
Azt is megtudhatjuk belõle, hogy a "palesztinai kormány" állította ki 1941. július 19-én és hogy viselõje "állandó tartózkodási engedélyt kap Palesztinában, emigránsként".
Száma 25840, benne Hitler hiteles fényképe és aláírása, amelynek dátuma 1941. április 30-a, és a bécsi rendõrfõnök láttamozta. Egyezik a születési hely és dátum, (Braunau am Inn, Ausztria, 1889. április 20.), és a lakhely is (Berlin). Foglalkozásnak "festõt" tüntettek fel. Egyetlen különös ismertetõjelet jelöltek meg, a híres-hírhedt kefebajuszt.
Sajnos nem derül ki az útlevélbõl, hogy pontosan mikor és milyen célból gyártották annak idején. Így csak feltételezésekre lehet hagyatkozni. Lehet, hogy csupán azért készítették el, hogy megmutassák: milyen kifinomult szintre jutott az útlevél-hamisítás.
________________________________________
Téli olimpia - Apáca a pácban, józan indiánok
Salt Lake City, 2002. február 10. (MTI) - Egy tüntetõ katolikus apáca volt az elsõ õrizetbe vett személy a téli olimpia helyszínén. az eseménysorozat másik érdekessége, hogy a hatóságok alkoholtilalmat rendeltek el a helyi indiánkiállítás és rendezvénysorozat idejére.
Margaret McKenna apáca 200 társával a Rice Eccles-stadion közelében tüntetett, hogy felhívja a figyelmet a szegényekre és az elesettekre. Mivel az aréna környékén betiltottak mindenféle demonstrációt, a rendõrök - többszöri figyelmeztetés után - letartóztatták a harcias nõvért.
Szintén hatósági döntés következménye, hogy nem lesz sörsátor az õslakosok falujában rendezendõ etno-fesztiválon. A Utah állam indián törzseinek kultúráját bemutató rendezvénysorozat alatt csak üdítõket lehet vásárolni, mivel az indiánok szervezete genetikai okokból rosszul dolgozza fel az alkoholt.
________________________________________
Segélykérõ papagáj
Bodenwerder, 2002. február 10. (MTI) - Gyermeki hangon kiáltozó papagáj tréfálta meg egy észak-németországi város rendõrségét: Bodenwerderben egy lakóházból vasárnap kétségbeesett "gyermeki" hangok szûrõdtek ki.
A ház elõtt sétáló járókelõk a segélykérõ hangokat meghallva azonnal rendõrt hívtak: a helyszínre kisietõ rendfenntartók azonban legnagyobb meglepetésükre nem egy bajba jutott gyermeket, hanem egy papagájt találtak az elsõ emeleti lakásban. A félreértés abból adódhatott, hogy a járókelõk nem láttak be az elsõ emeleti lakásba, csak a segélykérõ hangokat hallották, amelyek kísértetiesen hasonlítottak egy bajba jutott kisgyermekére.
A rendfenntartók, miután meggyõzõdtek arról, hogy a lakásban csak a papagáj tartózkodik, gondosan visszaterelték kalitkájába a zöld tollú szárnyast, majd elégedetten távoztak.
________________________________________
1.304 gyémánt egy csempész gyomrában
Luanda, 2002. február 11. (MTI) - Az angolai fõváros nemzetközi repülõterén õrizetbe vett a rendõrség egy férfit, aki egy külföldre induló járatra akart felszállni 1304 darab kõvel - feltételezhetõen nyers gyémánttal - a gyomrában.
A férfi az angolai gyémántbányák körzetébõl, az ország északkeleti részén elterülõ Cafunfuból érkezett a fõvárosba. Valamivel magára vonta azonban a vámosok figyelmét, s a tüzetes vizsgálat során kiderült, hogy szokatlan nehezéket hord a gyomrában. A rendõrök bevitték egy klinikára, ahol sebészi úton eltávolították belõle a kis mûanyag tasakba csomagolt köveket. A köveket a rendõrök szakértõknek adták át, hogy azok eldöntsék: csakugyan gyémántokat akart-e kicsempészni a gyanúsított.
________________________________________
Oszama bin Laden a Salt Lake City-i McDonald´s-ban ?
Salt Lake City, 2002. február 14. (MTI) - Több kétségbesett bejelentés is érkezett a Szövetségi Nyomozó Irodához, az FBI-hoz. Állítólag Oszama bin Laden, a világszerte körözött terrorista-vezér az egyik Salt Lake City-i McDonald,s-ban ebédelt.
- A bejelentéseket kivizsgáltuk és szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a telefonálók tévedtek - adott a lehetõ legkomolyabban tájékoztatást Don Johnson, az FBI Salt Lake City-i irodájának vezetõje. - Sokan más ismert terroristákat véltek látni az utcán, illetve a versenyeken. Ezek a híresztelések is alaptalanok, a bûnözõk elkerülik a játékokat
________________________________________
Brit baklövés a Budapest Cigányzenekar turnéjának reklámjában
London, 2002. február 14. (MTI) - Öngólt rúgott a délkelet-angliai Mole Valley önkormányzata a száztagú Budapest Cigányzenekar tavaszi nagy-britanniai turnéjának helyi elõadásának reklámozásakor.
A Dorking Hall koncertteremben április 19-én megrendezésre kerülõ fellépés népszerûsítésére az intézmény reklámszakemberei színes, figyelemfelkeltõ borítékban 25 ezer levelet küldtek szét a helyi lakosoknak. A borítékon nagybetûvel szedett felirat hirdette: "EGYEDÜLI ALKALOM ARRA, HOGY KÜSZÖBÉN SZÁZ CIGÁNYT LÁTHASSON!"
Érzékelve a felirat ellentmondásosságát, sértõ jellegét a térségben élõ vándorcigány lakosságra nézve, menteni a menthetõt a koncerttermet felügyelõ önkormányzat szabadidõs részlegének a vezetõje elrendelte 25 ezer bocsánatkérõ levél szétküldését 3,5 ezer font postaköltség ellenében. A koncertterem marketing munkatársai számára pedig kötelezõ jelleggel elõadásokat rendelt el, hogy a tudatában legyenek annak mi sértõ, és mi nem - adta hírül csütörtökön a Daily Mail.
A Dorking Hall munkatársai mentségére szól, hogy hatalmas megtiszteltetésnek érzik, hogy egy ilyen neves zenekar elfogadta meghívásukat, és jó elõre, a lehetõ legszélesebb körben kívánták népszerûsíteni a száztagú cigányzenekart.
A brit napilap szerint Molley Valley büszke arra, hogy a helyi lakosok jó kapcsolatokat ápolnak a Nagy-Britanniában vándoréletet élõ cigány közösséggel. A helyi önkormányzat négy helyet is kialakított táborozásukra, biztosítva mindennapos szükségleteiket. A faji egyenlõség országos bizottságának szóvivõje az eset kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy a faji kapcsolatokról szóló 1976-os jogszabály törvénysértõnek mondja ki, ha helyhatóság ilyen jellegû anyagot küld szét.
A világszerte hatalmas népszerûséget élvezõ Budapest Cigányzenekar nagy-britanniai turnéján fellép majd a patinás londoni Royal Festival Hallban is.
________________________________________
Václav Klaust alaposan megijesztették a Bécs-Prága repülõjáraton
Prága, 2002. február 15. (MTI) - Alaposan ráijesztettek csütörtökön reggel Václav Klausra, amikor felszállt a Bécs-Prága rendszeres repülõjáratra, hogy le ne késsen egy számára igen fontos szavazást a cseh képviselõházban.
A Právo címû prágai lap pénteki beszámolója szerint a képviselõházi elnök a bécsi reggeli csúcsforgalom miatt már a repülõtérre is az utolsó pillanatban érkezett, s amikor felszállt a gépre és elfoglalta a helyét, igencsak meglepõdött, hogy a mosolygó stewardesstõl kapott újságcsomagban a prágai sajtó helyett az aznapi magyar lapok voltak. Klaus ezt ugyan egy keserû mosollyal és kézlegyintéssel még tudomásul vette, de amikor a hangszóróból azt hallotta, hogy "Jó napot kívánok! Üdvözöljük Önöket a rendszeres Bécs-Budapest járaton", állítólag megrökönyödve felkiáltott: "Micsoda ? Hát ez talán már nem is igaz !"
A házelnök tanácsadója, Jirí Weigl azonnal a légikisasszonyokhoz szaladt megérdeklõdni, hová is indul valójában a gép. Csak ekkor derült ki, hogy a pilóták és a stewardessek Bécsben felszállt új csapata valóban úgy vélte, hogy Budapestre repülnek. Néhány perc alatt azonban tisztázták a helyzetet, és a gép felszállás után egyértelmûen Prágába indult. Pillanatokon belül a hangszalagokat is kicserélték, és az okozott zavarért elnézést kértek az utasoktól. Klaus a felszállás után az Európai Unión belüli rendetlenségrõl szóló viccekkel szórakoztatta munkatársait.
________________________________________
Spanyolországban brit tengerészgyalogosok tévedésbõl "lerohantak" egy békés strandot
Gibraltár, 2002. február 18. (MTI) - Nagy-Britannia hivatalosan cáfolta, hogy megkísérelte volna lerohanni Spanyolországot, amikor felfegyverzett brit haditengerészek figyelmetlenségbõl egy Gibraltárhoz közeli délspanyol strandon hajtottak végre partraszállást.
A brit védelmi minisztérium hétfõn bocsánatot kért Madridtól a vasárnap történt "sajnálatos és kínos" incidensért, amely - hangoztatta - mindössze öt percig tartott. A minisztérium szóvivõje szerint vélhetõen térképolvasási hiba történt, amit a helyi rendõrség is érthetõnek tart, hiszen nehéz eligazodni a rosszul jelölt tengerparti szakaszon, különösen olyan rossz idõben, mint amilyen az "akció" idején volt a környéken.
A spanyol sajtó beszámolói szerint a napfürdõzõk nagy szemet meresztettek, amikor egyszer csak aknavetõvel és géppisztollyal felfegyverzett tengerészgyalogosok egy csoportja "érkezett" csónakokon a brit gyarmathoz közeli La Línea de la Concepción spanyol város strandjánál egy közelben álló brit hadihajóról, kissé távolabb pedig ejtõernyõsök potyogtak az égbõl. Gibraltári halászok és helyi lakosok kézzel-lábbal a katonák értésére adták, hogy spanyol területen vannak, mire a jövevények meg is hátráltak.
Az "operettinvázióban" mintegy 20-30 tengerészgyalogos vett részt az afganisztáni misszióra tartó Ocean nevû helikopterhordozó hajóról. A katonáknak a brit felségterületet képezõ Gibraltárban kellett volna gyakorolniuk a partraszállást és a harcot egy képzelt ellenséggel - jelentette az AP.
A véletlen behatolás eléggé kényes idõpontban történt, mert perdöntõ szakaszba érkeztek az 1704 óta brit uralom alatt álló terület jövõjérõl zajló spanyol-brit tárgyalások, ezzel együtt a tévedés olyannyira nyilvánvaló volt, hogy a spanyol hivatalos részrõl sem "szívták mellre" a dolgot.
________________________________________
Kilakoltatás röhögésért
Berlin, 2002., február 20. (MTI) - Túl hangos röhögésért lakoltattak ki egy férfit Berlinben.
Az 59 éves Jürgen Olschewski állandó kacagása nem derültséget keltett lakókörnyezetében, hanem rengeteg panaszt szült. A férfi szomszédaitól egymás után érkeztek a beadványok az illetékes berlini hivatalhoz, amely végül úgy döntött, lakásának elhagyására kényszeríti a túl sokat röhögõt.
"Önt a szabályok megszegésével vádolják: csendháborítást követett el hangos nevetés által" - idézte a Bild címû napilap a kilakoltatási felszólítás indoklását.
Hogy mindezen mennyit nevetett Olschewski úr, arra nem tért ki a hír.
________________________________________
Tilosban parkolt - elvitték a halottat
Zágráb, 2002. február 21. (MTI-Panoráma) - Tilosban parkolt és ezért elszállították egy zágrábi temetkezési vállalat hullaszállító kocsiját - benne a koporsóban fekvõ halott asszonnyal.
Miközben a sofõr még elintézett bizonyos formalitásokat a temetéssel kapcsolatban, eltûnt a halottas kocsi.
Az errõl szóló lapjelentés szerint a halottas kocsit elszállító vállalat azzal védekezett, hogy minden - tilosban parkoló - kocsival azonos módon járnak el. Annyit azonban beismert, hogy - úgymond - "kellemetlen a halottal együtt elszállítani egy ilyen kocsit".
________________________________________
Sündisznóölésért fél év szabadságvesztés
Prága, 2002. február 23. (MTI-Panoráma) - Hathónapi, letöltendõ szabadságvesztésre ítéltek egy morvaországi férfit, aki tavaly õsszel több személy szeme elõtt durván széttaposott egy sündisznót. A bíróság állatkínzásnak minõsítette az esetet, s ezért szabta ki a rendkívül szigorú, példa nélküli büntetést.
Szemtanúk szerint a 44 éves férfi a sündisznót elõször néhányszor a kutyájának dobta, a játék után többször a földhöz vágta majd végül durván széttaposta. A bíróság elõtt azzal védekezett, hogy a kutya már úgyis megharapta a sünt, s hogy az ne szenvedjen, ezért õ inkább megölte.
Az ügy nagy vihart váltott ki Csehországban. Éles vita alakult ki arról, hogy szükséges-e ilyen szigorúan büntetni az állatkínzásnak minõsített eseteket vagy sem. Korábban ilyen esetekben a bíróság csak feltételes büntetéseket szabott ki.
________________________________________
A síneken végezte az egyiptomi "pokoli vonat" túlélõje
Kairó, 2002. március 1. (MTI) - Vonat alá esett és életét vesztette egy 22 éves férfi, aki múlt héten néhány karcolással túlélte az egyiptomi vasúttörténet elmúlt 150 évének legsúlyosabb balesetét.
A fiatalember csütörtökön, a mekkai zarándoklathoz kapcsolódó Áldozat (Eid al-Adha) ünnep végén szülõfalujából vasúton kívánt visszatérni Kairóba.
Abdel-Rahim Kenavi az el-maragai vasútállomáson álldogált, amikor megcsúszott és a pályaudvarról kigördülõ szerelvény alá esett. A fiatalember a helyszínen életét vesztette.
________________________________________
Võleány: tévedésbõl nõhöz ment férjhez egy Srí Lanka-i nõ
Colombo, 2002. március 2. (MTI-Panoráma) - Tévedésbõl nõhöz ment férjhez egy Srí Lanka-i nõ:. a võlegénynek, pontosabban võleánynak sikerült megtévesztenie az udvarlás során a hölgyet, aki annyira beleszeretett, hogy férjhez is ment hozzá.
A menyasszony szüleit azonban nem vakította el a szerelem, és az esküvõn gyanús lett nekik a võlegény, fõképp magas hangja miatt. A nászéjszakát már nem is engedték "elhálni": az utolsó pillanatban megszöktették a menyasszonyt "ura" karjai közül.
Az asszonyférj azonban nem hagyta annyiban a dolgot: elment felesége szülõi házába és visszakövetelte feleségét. Az öröm- helyett inkább ürömszülõk ekkor már bírósághoz fordultak, és lányuk beadta a válókeresetet - jelentették a colombói Daily Mirror címû lapra hivatkozva a hírügynökségek.
________________________________________
Részegek miatti sötétség az alkoholellenes konferencián
Biskek, 2002. március 5. (MTI-Panoráma) - Részeg vadászok célba lövöldözése miatt elsötétült Kirgizisztán fõvárosának egyharmada, egyebek közt egy alkoholellenes konferenciának otthont adó szálloda is.
A vadászok magasfeszültségû vezetékek porcelánszigetelésére lõttek célba, és olyan ügyesek voltak, hogy sikerült a drótokat is telibe találniuk. Ennek eredményeként Biskekben csaknem negyedmillióan maradtak áram nélkül, köztük annak a szállodának a vendégei, amelyben az alkohol befolyásolta erõszakos cselekmények megelõzhetõségérõl folyt a szó az ország miniszterelnök-helyettesének részvételével - jelentették a hírügynökségek.
A vadászok produkciója jól igazolta a konferencia szükségességét.
________________________________________
Milyen színû a világegyetem ?
Washington, 2002. március 10. (MTI-Panoráma) - A világegyetem nem halványzöld, hanem leginkább bézs színû - ismerte el a szégyentõl vöröslõ arccal Ivan Baldry, az amerikai Johns Hopkins egyetem kutatója, aki Karl Glazebrook kollégájával együtt téves vizsgálati eredményeket közölt az Amerikai Csillagászati Társaság januári tudományos tanácskozásán.
Baldry és Glazebrook mintegy 200 ezer galaxis kibocsátott fényének domináns színét elemezte - numerikus értékekkel jelölte, összeadta, súlyozta, majd átlagolta -, mígnem arra jutott, hogy az ember által jelenleg megismerhetõ világegyetemben a csillagok által kibocsátott fénymennyiség "átlagértéke" a halovány türkiznél valamivel zöldebb árnyalatú.
Nem sokkal a tudományos megállapítás közzétele után jelentkezett Mark Fairchild, a New Yorkban található Rochester Institute of Technology nevû intézet Munsell Színtudományi Laboratóriumának a tudósa, és rámutatott arra, hogy a szerzõpáros a számítások alapjainak kidolgozásakor tévesen állapította meg az úgynevezett fehér pontot - azt a pontot, amelyen túl az emberi szem már csak fehérnek érzékeli a fény színárnyalatait. A Baldry-Glazebrook féle fehér pont "vörösebb volt, mint kellene", vagyis a kiindulópontként megállapított paraméter torzította a végeredményt, hiszen annak betudhatóan a két kutató mintegy "vörös neonfényben" - vagy ha úgy tetszik: rózsaszín szemüvegen át - szemlélte az univerzumot.
Baldry és Glazebrook kénytelen volt elismerni, hogy Fairchildnak igaza van. A módosított számítások alapján kiderült, hogy a világegyetem fényének domináns színe sokkal közelebb van a fehérhez, és a "világos krémszínû" megjelölés közelíti meg a legjobban a valóságot. A két kutató azonban elkeseredett, hogy afféle cukrászati fogalommal kell leírniuk a világmindenség színét, a sokkal misztikusabb "türkizzöld" szó helyett. Felhívást tettek közzé a legfrappánsabb meghatározásra, azzal a kikötéssel, hogy az általuk valamilyen oknál fogva különösképpen utált "bézs" színmegjelölés szóba sem jöhet.
Nem könnyû tehát leereszkedni a csillagok titokzatos világából a hétköznapok valóságába. Egy kicsit olyan ez, mint az egyik Molnár Ferenc darabban, amikor az álomlovag gyönyörû kék szemén merengõ lányt megkérdezik: "És az ügyvéd úrnak milyen színû a szeme?" "Neki ? Hát, olyan... drapp."
________________________________________
A hamburgi Miss Marple
Hamburg, 2002. március 13. (MTI-Panoráma) - Agatha Christie regényhõséhez, Miss Marple-hoz hasonlóan juttatott rendõrkézre egy tolvajt Hamburgban egy 80 éves asszony. A nyugdíjas hölgy bosszankodva észlelte, hogy több pénze fogy, mint amennyit költ. Gyanúja szerint egy 24 éves beteggondozó okozhatta a "deficitet".
A hobbidetektív öreg hölgy csapdát állított: feljegyezte magának a pénztárcájában tartott bankjegyek sorszámát.
A szarka nem sokára ismét megdézsmálta a pénztárcát, a rendõrség pedig megtalálta a megjelölt bankjegyek egyikét a gyanúsítottnál, aki bevallotta tettét.
________________________________________
Sohasem volt teljes jégkorszak ? - megdõlni látszik a hógolyóbolygó-elmélet
London, 2002. március 14. (MTI-Panoráma) - Véglegesen megdõlni látszik a hógolyóbolygó-elmélet, amely szerint a Föld felszínét 600 millió évvel ezelõtt teljes egészében jég borította. A Geology címû folyóiratban megjelent cikk szerint skót geológusok olyan bizonyítékokat találtak Skócia, Írország, Namíbia és Kalifornia hegységeiben, amelyek ellentmondanak a Föld egykori teljes eljegesedésérõl vallott nézetnek.
A skót tudósok a kérdéses idõszakokról valló üledékes kõzetekben olyan összetevõket találtak, amelyek csak nyílt óceánon sodródó jégtömbökben fordulhattak elõ: ez azt bizonyítja, hogy nem volt olyan idõszak bolygónk életében, amikor az összes óceán befagyott, és nem maradt "folyékony" vízfelület.
A teljes eljegesedés elméletét valló tudósok szénizotópos vizsgálatokra hivatkozva azt állítják, hogy 600 millió évvel ezelõtt bolygónk felszíne teljes egészében megfagyott, és a jégpáncél helyenként elérte az egy kilométeres vastagságot. Érvelésük szerint erre utal, hogy a legutolsó jégkorszak jegyei olyan vidékeken is megtalálhatók, ahol a hõmérséklet nagyon magas, például az Egyenlítõ környékén. Sok tudós szerint viszont még a legkeményebb jégkorszakok idején sem hatolt délebbre a jég, mint Észak-Európa vidékei és az Egyesült Államok középsõ területe.
A hógolyóbolygó-tézis támogatói szerint az eljegesedés jelentõs pusztítást végzett a Földet akkor benépesítõ egysejtûek között, ám a felmelegedésnek köszönhetõen új, összetettebb létformák - többsejtû lények - jelentek meg a Földön.
A skót geológusok a szénizotópos vizsgálattal ellentétben magukat a sziklákat vizsgálták meg, és a külsõ jegyek alapján, illetve a kövek felszínén található üledékek alapján arra a következtetésre jutottak, hogy még a leghidegebb idõszakokban sem borította bolygónk teljes felszínét jég.
________________________________________
Mennyit ér egy kutyaélet ?
Párizs, 2002. március 17. (MTI-Panoráma) - Hathónapi letöltendõ börtönbüntetést kapott egy rabiátus természetû périgord-i fiatalember, mert a negyedik emeletrõl kihajította a kutyáját.
Igaz, eredetileg a barátnõjét kívánta kituszkolni az ablakon, de az ellenállt. Akkor rávetette magát a család kedvencére, egy labradorra - talán mert a szerencsétlen eb a barátnõnek drukkolt -, nyakon ragadta és egy lendülettel kivágta az ablakon. A kutya nem élte túl a zuhanást.
Az ügyben illetékes francia bíróság állat elleni kegyetlenkedés és szándékos erõszak miatt hozta meg a szigorú ítéletet. Egyúttal örökre eltiltotta a férfit attól, hogy háziállatot tartson.
Az elítélt barátnõje állítólag azt üzente a börtönbe, csak akkor hajlandó az életközösség felújításáról tárgyalni, ha impulzív kedvese szabadulása után földszinti lakásba költözik.
________________________________________
Lottószámálom-tolvaj
Buenos Aires, 2002. március 20. (MTI-Panoráma) - Álomlopással vádol egy férfit egy jósnõ Argentínában. Silvia Ines Umile állítása szerint a lottóárus Angel Fernandez éjnek évadján belopakodott az álmába, amelybõl "elemelt" késõbb nyertes lottószámokat, mi több: elcsaklizta azt a képességét is, amellyel megjósolhatók a nyertes lottószámok.
A jósnõ mérgében azzal fenyegette meg álmai tolvaját, hogy rágyújtja a házát. Hasonló fenyegetéseket festett a jövendõmondó a lottóárus rokonainak házfalaira, mire a férfi feljelentette a rendõrségen. Nem kizárt, hogy vizsgálat indul a jósnõ ellen.
Az álmos eset a Buenos Airestõl 2000 kilométerre délre fekvõ, 1250 lelket számláló Las Herasban történt. A helység több lakosa az argentin hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy Umile jósnõ sose volt képes helyesen megjövendölni a nyerõ lottószámokat, már azelõtt is mindig mellétrafált, hogy Fernandez állítólag belekezdett az álomlopkodásba.
________________________________________
Guminõgyilkosság
München, 2002. március 28. (MTI) - Gyilkoshoz riasztotta a rendõrséget Münchenben egy lakos, mert úgy látta, hogy szomszédja hullát cipel magával a lakásába, ám kiderült, hogy a "halott" csupán egy guminõ.
Az éber szomszéd telefonhívására a rendõrség pillanatok alatt a helyszínre érkezett, a gyanúsított pedig meglehetõsen zavartnak tûnt, amikor ajtót nyitott. Látván, hogy valami tényleg nincs rendben, a rendõrök már csaknem letartóztatták, amikor a férfi felfedte, hogy csupán "guminõzött", a szomszéd a legújabb "barátnõjét" nézte hullának.
Az illetõ egyébként kisebb guminõháremet tart fenn: még további négy felfújható mûhölgyet "mutatott be" a rendõröknek.
- Nyilvánvalóan éppen legújabb szerzeményét tesztelte, amikor megérkeztünk hozzá - mondta a rendõrség szóvivõnõje. Hozzátette, hogy a gyilkossági ügyet lezártnak tekintik - jelentették a hírügynökségek.
http://www.freeweb.hu/beluard/



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat