Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nézd meg a Naplómat naplója


Érdekeske [34253 AL], gazdája Nézd meg a Naplómat
2005. június 12.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/34253
2005. június 12.

Férfi, nő barátság
/2004.02.06./

Örök kérdés, hogy létezik-e igazi barátság férfi és nő között? Sokan egyből rá vágják a választ: nem!
Néhányan mégis azt állítják, igenis, létezhet. Ők tényleg szívbéli jó barátok egy ellenkező nemű emberrel. Vallják, hogy szükség van ellenkező nemű barátra, mert vannak olyan kérdések, amikre csak ők tudnak felelni és más szemmel ítélnek meg dolgokat..

Karinthy fogalmazta meg ezt a kérdést a legszellemesebben:
Létezhet-e férfi és nő között igazi barátság? Ha igen, akkor miért nem?

Itt az örök kérdés: létezik-e őszinte, szex mentes barátság férfi és nő között? Egyesek szerint lehet, de a többség szerint képtelenség. Mások pedig azt vallják, hogy néha félre lehet dobni a barátságot egy jó szex kedvéért. Mi az igazság? A kérdések továbbra is megmaradnak: Belefér-e a testi kapcsolat egy barátságba? Vagy túl lehet lépni a testi vonzalmon egy barátság érdekében? Mennyire kell betartani a "két lépés távolságot "? Tönkre teszi-e a testiség, a barátságot? Vannak, akik túl tudnak lépni a testi vágyakon, a barátság értékét tartva szem előtt. Választásuk legtöbbször a jó lépés ebben a kényes témában. Szeretőt könnyű találni. Igaz barátot, annál nehezebb.

Társadalmunk erotikától túlfűtött. Elég csak végig menni az utcán, az újságárusok standjai mellett, vagy bekapcsolni a TV-t, ahol a minden második reklám kétértelmű, és eláraszt a meztelen testek dömpingje. És mégis, léteznek kapcsolatok, ahol nem az erotikáé a főszerep.

Erotika nélkül??
Léteznek bizony bizalmon és őszinteségen alapuló értékes kapcsolatok nevetéssel, vagy épp könnyekkel, baráti beszélgetésekkel, ölelésekkel, jótanácsokkal. Itt nem az erotika a kapcsolat lényege, és ha elő is fordul, fel is bukkan valamelyik (vagy mindkét) fél részéről, ettől még nem válnak szerelmes párrá, titkos szeretőkké, vagy bukott barátokká. Átgondolják a dolgot, és a barátságuk fontosságát, plusz a külső körülményeket mérlegelve döntenek. Egy stabil, jó barátságot, egy botlás még nem feltétlen kell, hogy romba döntsön.

Játék a flört
Jóbarátok között az együttlét mindkét félnek örömet okoz. Szívesen vannak együtt, ugyanakkor pont az ellenkező nemük ad lehetőséget arra, hogy kipróbálják, tudnak-e még csábítani, képesek-e még a flörtre, az elcsábulásra. De ők csak játszanak. Nem veszik komolyan, és nincs is tétje a játéknak. Ugyanis a testiséget mellőző, viszont bensőséges lelki kapcsolatban lévők nem akarnak szerelmet, vagy szexet egymástól, és ezt tudják is hárítani. Vagy, mert már párkapcsolatban élnek, vagy épp túl vannak egy csalódáson, és nagyobb szükségük van barátra.

Lelki síkon közelednek egymáshoz, inkább melegséget, bizalmat, biztonságot és könnyedséget akarnak. Hogy legyen, aki meghallgassa őket, és hogy legyen, akit meghallgassanak, akivel számíthatnak egymásra. Aki más szemszögből látja őket, és az életüket, és más megvilágításba tud tenni dolgokat, rámutatni megoldásokra. Aki előtt nem kell a szokásos férfi-nő játékot eljátszani, akivel őszintén lehet beszélni, utólagos megbánás nélkül. Aki segít felépíteni újra az önbizalmunkat, vagy le beszél hülyeségek elkövetéséről. Aki olyannak lát, amilyenek tényleg vagyunk. Embernek elsősorban, és nem férfinak, vagy nőnek. Akivel egyszerűen csak jó beszélgetni. Bármiről.

Lelki intimitás hozza a testi intimitást?
A férfi és nő között kialakuló barátság, azonban mindig igen vékony határvonalon mozog. Idővel ugyanis kikerülhetetlen a két nem közötti erotikus vonzás vagy taszítás, mint a két pólus között. Azért kikerülhetetlen, mert tudatalatti és ösztönös. Persze lehet fegyelmezni, de mindenképp oda kell rá figyelni. Igen kicsi az a százalék két nem barátságában, akiknél sosem merült fel ilyen vonzódás. Nagyon ritka amikor tényleg a két ember érdeklődik egymás iránt, és nem a férfi és a nő. Ennek vonatkozásában pedig a lelki vonzódás, és egymásra hangoltság sok esetben a szerelem, és az erotikus érdeklődés előszobája.

Amikor a barátság férfi és nő között annyira elmélyül, hogy testi és lelki vonatkozása is előtérbe kerül, megjelenhet a szerelem. Sokan a szexuális érdeklődést már a szerelemmel azonosítják. Azonban a szerelem föltűnésével a különneműek közötti barátság olyan bensőbb kapcsolattá fejlődik, ami vele és csak vele élhető meg a legmagasabb szinten. Más barátságok szövődhetnek, de ez a fajta bizalmi kapcsolat kizárólag azzal az egyetlen személlyel valósulhat meg. Mivel a szerelem a legmélyebb bizalmon alapul, sebezhetőbb, mint más kapcsolat, és fölbomlása sokkal fájdalmasabb is.

Ahogy a barátság felborulásához vezethet az egyoldalú vonzalom is.
A párkapcsolat utáni barátság pedig megint egy másik kategória…

Tehát? Létezhet férfi és nő között igazi barátság?


Lona

forrás: http://www.harmonet.hu/cikk.php3?rovat=117&alrovat=119&cikkid=4700&dire=tehenszex&rovatnev=Te+Én+Szex



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat